Column: de perfecte eethoekstoel

De perfecte eethoekstoel

Perfectperfect

Hij moet zacht zijn en goed aanvoelen. Hij moet me kunnen ondersteunen en bij me passen. Ik moet uren met hem kunnen doorbrengen, zonder dat ik me ongemakkelijk voel. En ja, hij moet er goed uitzien; het oog wil ook wat.

Ik heb het niet over de perfecte man. Ik heb het over de eethoekstoel. Die ene, perfecte stoel is minstens zo belangrijk. Hij neemt een enorm grote plek in mijn leven in. Ik eet op een eethoekstoel. Ik werk thuis, op een eethoekstoel. Mijn gasten zitten op een eethoekstoel. Ik praat, schrijf, lach, huil en maak ruzie - zittend op een eethoekstoel. Maar man, man, man, wat is het een zoektocht naar die ene perfecte stoel.

"Jij bent wel heel erg alleen," grapt de vriendin die naar mijn nieuwe huis komt kijken. In de woonkamer staan mijn eettafel en een oude stoel die ik heb geleend. Ze kijkt ernaar. Ik kijk mee. Het ziet er best droevig uit; zo'n leven zonder eethoekstoelen.

Ze sleept me mee naar de woonwinkel zoals ze me meesleept naar de kroeg voor een avondje mannenjacht. "Misschien moet je niet zulke hoge eisen stellen," zegt ze als ik ferm nee schud bij iedere stoel die ze aanwijst. "Misschien moet je het gewoon eens proberen met eentje. Je moet van je lijstje af." Allebei uitspraken die ik ook al eens in de kroeg hoorde. Dat lijstje zou ik zo laten vallen als die ene zich aandient, zeg ik dan. De enige eis die overblijft is dat ik meteen 'voel' dat het 'm is zodra hij voorbij komt: De Liefde. Mijn vriendin lacht dan meestal en zegt iets als "sprookjes bestaan niet". Ik haal mijn schouders op, alsof het me niets doet. Maar regelmatig slaat de twijfel toe. Moet ik nog wel in sprookjes geloven? Of in die perfecte eethoekstoel?

Als al mijn moed in m'n schoenen is verdwenen en ik op het punt sta om een leven zonder eethoekstoelen te accepteren, zie ik 'm staan. Alleen in een hoekje, alsof hij daar altijd al op me stond te wachten. Het is een ronde stoel, bekleed met zacht grijs leer. Ik aai de leuning en voel hoe zacht hij is. Stoere, ijzeren potenhouden me met beide benen op de grond. Ik ga erin zitten en voel hoe de leuning mijn rug ondersteund. Hij past. Ik haal diep adem. Dit is 'm.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×