DIY: Dip verven

Van een gewoon meubelstuk een echte blikvanger maken? Met een dip-dye is dat zo gedaan! Een dip-dye is een kleurverloop, uit te werken in elke gewenste kleur. Felle kleuren zoals geel of roze, maar ook neutrale kleuren zoals grijs of wit worden hiervoor gebruikt. Het lijkt erop of je het meubelstuk in de verf hebt ‘gedipt’. 

De dip-dye is toepasbaar op veel items in je interieur. Van woonaccessoires tot bestek, van tafels tot stoelen. Deze verftechniek wordt niet alleen in het interieur gebruikt, maar ook in kapsels en kleding.    

Wat heb je nodig?

  • houten meubelstuk
  • verf tape
  • kwast
  • verf in de gewenste kleur
  • oude kranten of beschermfolie voor de vloer

Wat moet je doen?

1. Zoek het juiste meubelstuk uit
Ben je al een tijdje uitgekeken op de eetkamer stoelen? Dan is een dip-dye de perfecte oplossing om ze op te pimpen. Wil je heel graag een dip-dye in huis maar heb je geen geschikt meubelstuk? Vraag eens rond in je omgeving of neem een kijkje in de kringloop. Misschien kun je daar een stoel, tafel of krukje voor een prikkie op de kop tikken.

2. Kies een kleur
Als je meer kleur in huis wil, kun je voor fel roze of geel gaan. Dit geeft een leuk accent  zonder dat het te overheersend is. Wil je een wat subtielere dip-dye? Dan kun je gaan voor pasteltinten of juist donker blauw/groen. Het is ook leuk om een trendkleur te gebruiken, zoals marsala. 

3. Breng de verf aan
Plak de stukken die je niet wil verven eerst goed af. Doe dit nauwkeurig met een meetlint, want je wil geen ongelijke dip-dye op je meubels. Breng twee of drie lagen verf aan zodat het goed dekt. Haal de tape eraf als de verf droog is. Klaar!

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×