DIY: In 5 stappen een kastje aan de muur

Soms kan een kleine verandering al veel doen voor een kamer. Of het nu de woon-, slaap- of badkamer is. Kleine veranderingen zijn heel makkelijk in huis gehaald. Met een klik op de knop vanachter je computer, heb je binnen een paar dagen al je nieuwe aanwinst in huis. Dit kan natuurlijk iedereen. Nog leuker is om zelf dingen in elkaar te zetten, zodat je met trots ernaar kan kijken.

Aan deze DIY kun je je eigen draai geven door een persoonlijk kleurtje toe te voegen. En het mooie is: dit kastje neemt niet veel tijd in beslag om te maken. Met maar liefst 5(!) stappen heb jij je eigen kastje aan de muur.

Bron: Brit.co

Wat heb je nodig?

- Dik touw
- Houten box
- Verf (naar jouw smaak)
- Boor
- Schaar
- Verfkwast
- Potlood
- Haak

1.     Meet de zijkanten van de houten box en markeer waar je de gaten wil boren. Deze gaten maak je om het touw erdoorheen te doen. Zorg dus dat het gat groot genoeg is zodat het touw erdoorheen past.  Tip: Het beste is om de gaten in het midden te boren zodat het kastje later stabiel blijft hangen (zie foto).

2.     Boor de gaten op de plaatsen die je net hebt gemarkeerd.

3.     Haal het touw door de houten box heen en maak aan beide kanten - aan de binnenkant - een knoop (zie foto).

4.     Verf de buitenkant – en eventueel andere stukken – en laat de verf goed opdrogen.

5.     Als je nog geen gat in de muur hebt, maak deze dan en hang daarna het kastje op aan een haak.

Tip: Kies een houten kist die niet al te groot is. De kist is anders niet in evenwicht als het aan één touw hangt. Zorg wel dat de kist stevig genoeg is om de spullen te kunnen dragen die je erin wil doen. 

Bronnen van beelden:

Brit.co

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×