DO’S voor een stadstuin

Stadstuinen zijn vaak wat aan de kleine kant. Daarnaast heb je in een stadstuin weinig privacy, je krijgt het idee dat je vaak bekeken wordt doordat er veel bebouwing is. Door de bebouwing is er vaak ook schaduw in de tuin. Hoe zorg je ervoor dat je toch een gezellige stadstuin creëert?

Doordat er weinig privacy is in een stadstuin, is het belangrijk om een plekje samen te stellen waar je door niemand gezien kan worden zodat je je even kan terugtrekken. Dit doe je door een boompje, pergola of zeildoek. Dit hoekje kun je het beste in het begin of aan het einde van je tuin creëren.

In een stadstuin heb je net wat extra behoefte om de natuur nog dichterbij te halen door alle hectiek die zich in de drukke stad afspeelt. Gebruik de wanden van de tuin om klimplanten te laten groeien. Ook tegen een pergola kun je klimplaten laten groeien.

Bronnen van beelden: Design-remont.info en Bloglovin.com

 

 

Maak keuzes in een stadstuin. Less is more. Hoe drukker je de tuin inricht hoe kleiner de tuin oogt. Denk daarnaast in de hoogte door verticale elementen toe te voegen. Door hoogteverschillen in je stadstuin te creëren, oogt het groter. Zorg dat je bloemen in één kleur houdt, zodat het niet te schreeuwerig wordt.

En voor de zwoele, zomeravonden: vergeet geen sfeerverlichting! Kleine, subtiele lampjes voor een intieme sfeer. 

Bron van beeld: Design-remont.info

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×