Een kijkje in de keuken

Een kijkje in de keuken

Eten. Het is één van onze primaire levensbehoefte en het begint allemaal in de keuken. Voor sommige mensen is de keuken een functionele plek om even snel iets klaar te maken. Voor anderen is het de belangrijkste plek in huis. Welke rol vervult eten in het leven van de mensen in Nederland? En wat is voor hen belangrijk in een keuken om zich thuis te voelen? We nemen plaats aan de keukentafel bij mensen thuis en vragen hen het hemd van het lijf.

Yolande Avé (33) woont samen met haar vriend Niels en dochtertje Lou in Utrecht. We brachten een bezoekje aan haar huis en namen plek aan de keukentafel - naar Yolande's eigen zeggen de belangrijkste plek in haar huis. "Als mensen op bezoek komen en op de bank gaan zitten dan raak ik in de war."

Hoi Yolande

Wat betekent thuis voelen voor jou?
"Thuis voelen betekent voor mij geborgenheid. Thuis is alles goed. Alles klopt en niets moet meer. Het is de fijnste plek om te zijn."

Welke rol vervult de keuken daarin?
"Een hele grote rol. We zitten eigenlijk alleen maar in de keuken. We eten hier, kletsen 's avonds wat en luisteren hier naar muziek. In het weekend lopen we naar de bakker aan de overkant van de straat, bakken we eitjes en drinken we koffie aan de keukentafel. En als ik thuis werk - dat gebeurt vaak want ik ben zelfstandig ondernemer - dan zit ik vaak te werken aan de keukentafel. Dit is de plek waar alles gebeurt."

Is eten iets wat moet of iets waar jullie graag de tijd voor nemen?
"Koken is echt mijn hobby. Ik vind het interessant om nieuwe dingen te ontdekken en vind het vooral belangrijk om gezond te eten. Ik kook zoveel mogelijk met verse producten en ben me bewust van het effect van E-nummers, transvetten en suiker. Dit zal je in mijn gerechten zelden terugvinden. Het avondeten is voor ons een belangrijk moment. Dan verdwijnen de telefoons en elektrische apparaten en nemen we echt even tijd voor elkaar. En aan deze tafel is al een hoop nagetafeld. Want ook dat hoort er natuurlijk bij."

Aan jullie keuken grenst een mooi tuintje. Wat gebeurt hier zodra het zomer wordt?
"Dan gaan de deuren open en wordt het tuintje een verlengstuk van de keuken. Heerlijk, want vanuit de tuin komt een hoop licht. Daarnaast hebben wij pal boven onze keuken een glazen koepel die ook veel licht brengt. De tafel in het tuintje hebben we speciaal laten ontwerpen van steigerhout."

Kun je deze keuken jouw droomkeuken noemen?
"Qua gevoel wel. Voor ons is het de perfecte combinatie van strakke en vintage sferen. Ons keukenblok is modern en onze koelkast ook. Maar de servieskast is bijvoorbeeld nog van mijn overgrootmoeder en de houten eettafel kocht ik in een oude loods toen ik nog in Antwerpen woonde. De werkruimte mag van mij nog wel drie slagen groter. Nu is het nog wat krap als ik uitgebreid wil koken."

Favoriete eetmoment in de week
"Ontbijt met eitjes op zondagochtend met hete koffie en de krant."

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×