Huisje, boompje, bureaustoel

Annet van Baarle is freelance communicatieadviseur en redacteur in de woon- en modebranche. En dat zie je direct als je haar huis binnenwandelt. In haar knusse jaren dertig portiekwoning in de Amsterdamse Rivierenbuurt kijk je vanuit de woonkamer en de keuken direct haar werkkamer binnen. Piet Klerkx mocht een kijkje nemen.

Hoi Annet

Hoi Annet! Het ruikt hier naar een vers geverfd huis.
“Dat klopt! Ik woon hier al zeventien jaar maar het is de eerste keer in al die tijd dat ik de boel heb gewit. Alles was wat grauw geworden, dan merk je toch dat je in een stad woont. Ik heb in september alles weer een likje verf gegeven en dat voelt meteen een stuk beter.”

Heb je je werkkamer ook onder handen genomen?
“Ja zeker. Een bevriende stylist wees me erop om een keer iets heel anders te doen en adviseerde me om een muur te behangen. Dat vond ik heel gek in het begin, maar ik weet dat ze goed is in wat ze doet dus ik vertrouwde haar volledig. Samen hebben we een behang uitgezocht wat er op de rol in de eerste instantie wat druk uitzag. Maar eenmaal aangebracht werkt het heel goed, vooral met de oude grote kast er tegenaan.”

Die kast ziet eruit alsof het een geschiedenis met zich meedraagt, welk verhaal zit erachter?
“Dit is een oude pastoriekast uit Middelburg. Ik ben in Zeeland opgegroeid en zag ‘m te koop staan. Ik was op slag verliefd – al heb ik ‘m wel drie keer moeten behandelen tegen houtworm, maar hij was het meer dan waard. De kast staat er al zolang ik hier woon. Het is mijn favoriete stuk uit deze kamer. En handig, want ik kan er direct al mijn kantoorspulletjes in kwijt achter gesloten deuren.”

Je werkt veel in de mode- en woonbranche. Hoe zien we dit terug in je huis?
“Ik volg niet standaard alle trends maar vind het vooral fijn om me te omringen met mooie en fijne producten. Daarin moet er een zekere mate van harmonie zijn. Dit creëer ik door mijn huis in te richten met originele, kwalitatieve producten en een mooie balans tussen design en betaalbare producten. Want echt niet alles hoeft peperduur te zijn. Ik vind het juist een kunst om die combinatie te maken.”

Wat is je favoriete designstuk in deze kamer?
“De lamp van Tord Boontje. Ik kocht het als een plat pakketje. Je moet zelf de hoekjes losmaken en in elkaar vouwen. Het is een klassieker van Tord Boontje en één van de allereerste designproducten die ik kocht.”

Werk je veel thuis?
“Mijn kantoor aan huis is het vertrekpunt voor alles. Ik zit regelmatig op de weg voor afspraken en interviews, maar dit is echt mijn werkplekje, mijn hoofdkwartier.”

Hoe houd je privé en werk dan toch gescheiden?
“Dat is best lastig. Want je werk is nooit af. En dat to-do lijstje groeit gewoon weer bij ieder punt dat je onderin wegstreept. Dan is het wel eens lastig om te zeggen: nu is het genoeg. Maar tegelijkertijd is thuiswerken ook heerlijk, je kunt gemakkelijk even de deur uit voor een boodschap. Ik vind het niet zo erg dat werk en privé af en toe in elkaar overlopen. Het fijne aan voor jezelf werken is dat je het voor jezelf doet. Alle energie die je erin steekt vloeit ook naar jezelf terug. En dat is heel dankbaar werk.”

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×