Huisje, boompje, bureaustoel

In de binnenstad van Zeist woont Sepha Thijssen (24). Vanuit haar werkkamer - ook wel "het torentje" genoemd - verzamelt, fotografeert en verkoopt ze de mooiste vintage vondsten onder haar bedrijfsnaam Sepha's Passies. Speciaal voor Piet Klerkx gaf Sepha ons een kijkje in haar werkkamer.

Hoi Sepha

Hoi Sepha! Kun je ons iets meer vertellen over je werk? 
"Ik ben een fervent verzamelaar. Het liefst struin ik iedere rommelmarkt en kringloopwinkel af om de mooiste vintage schatten eruit te zoeken. Dit doe ik inmiddels al een aantal jaren en het is een uit de hand gelopen hobby geworden. Ik besloot mijn liefde hiervoor te delen met Sepha's Passies. Via Instagram en Facebook verkoop ik mijn vintage verzameling aan de liefhebbers. Daarnaast maak ik ook zelf graag dingen. Ik naai, brei en borduur tasjes, kussenslopen, dekens en alles wat maar voor handen ligt." 

Doe je dit allemaal vanuit je werkkamer?
"Ja zeker, hij begint ook een beetje overvol te raken. Omdat we in zo'n klein huisje wonen leer je heel praktisch met je ruimte om te gaan. Ik probeer alles zoveel mogelijk op te slaan in mijn werkkamer zodat mijn vriend er niet zoveel last van heeft. Vanuit mijn werkkamer werk ik aan mijn eigen ontwerpen, doe ik mijn administratie, fotografeer ik mijn spullen voor social media en verpak ik ze om op de post te doen."

Vind je het niet moeilijk om je verzameling weg te doen?
"Oh ja zeker, dat is ook een beetje het probleem. Omdat ik er zo moeilijk afstand van kan doen blijft het hier maar staan. Gelukkig weet ik wel dat de mensen aan wie ik het verkoop er goed mee omgaan. Maar iedere keer weer doet het een beetje pijn als ik ergens afstand van moet nemen. Sommige dingen zijn te mooi om weg te doen dus die blijven onderdeel van m'n privé verzameling."

Wat is je favoriete meubelstuk in deze kamer?
"De oude servieskast. Deze kast hebben we ooit bij een kringloopwinkel gekocht, hij was helemaal gammel. Mijn vriend heeft hem toen opgeknapt - zijn vader is meubelmaker. In deze kast staan mijn mooiste vintage schatten uitgestald zoals servies, kopjes en mijn antieke typemachines. In m'n kamer staat ook nog een simpele witte boekenkast die ik nog mee heb genomen van m'n studentenkamer. Hij was zo wit dat ik 'm aan de binnenkant heb bekleed met een oud dekbed."

Wat vind je het voordeel van thuiswerken?
"Dat je de vrijheid hebt om je eigen tijd en ruimte in te delen. Maar in mijn geval kan dat ook averechts werken omdat mijn werk ook fysiek veel ruimte inneemt. Overal liggen spulletjes en dat veroorzaakt op een gegeven moment ook chaos in je hoofd. Als dat allemaal is opgeruimd en weggewerkt zal het een stuk meer rust geven. Gelukkig haal ik heel veel voldoening uit mijn werk. Ik doe echt wat ik leuk vind en ik kan er ook heel blij van worden om ieder pakketje met liefde in te pakken met een klein extra thank-you-cadeautje er bij. Want iedere aankoop is een feestje waard."

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×