Huisje, boompje, bureaustoel

Huisje, boompje, bureaustoel

Anke Ravers (28) opende dit jaar haar eigen praktijk Kind aan Huis in de charmante jaren dertig woning van haar en haar vriend. Hier geeft ze kindercoaching en interieuradvies. Een interessante combinatie is het wel, dat geeft Anke toe. Maar na een kijkje bij haar thuis lijkt de connectie niet meer dan logisch. 

Hoi Anke.

 Kindercoaching en interieuradvies – wat moeten we ons daarbij voorstellen?
“In mijn praktijk geef ik ondersteuning aan kinderen om het beste uit zichzelf te halen. Ik heb veel in het speciaal onderwijs gewerkt. En ik heb er nu juist voor gekozen om me te richten op kinderen die tegen de dagelijkse dingen in het leven aanlopen. Zoals verlegenheid, faalangst of het uiten van emoties. Daarin geef ik ook ondersteuning aan ouders in het gezin zelf. Ik kom minstens één keer bij de familie thuis, want ook dat vertelt me veel.”

 En daar gaat ook de pet op van interieuradviseur?
“Inderdaad. Het kan zijn dat bepaalde aspecten in huis beperkend werken voor een kind. Die kan ik direct signaleren en aanpakken. Maar veel ouders vragen zich bijvoorbeeld ook af hoe ze het huis kindvriendelijk houden maar toch netjes. Ook daarin adviseer ik, met slimme interieurtrucs bijvoorbeeld. En het is natuurlijk belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen als ze bij mij thuis in de praktijk komen. Ook hier komt mijn kennis weer goed van pas.”

 Wat maakt jouw praktijk een fijne plek voor kinderen?
“Ik heb een plek ontwikkeld voor kinderen waar ze zich thuis voelen. Met een knus zithoekje waar ze in kunnen wegkruipen en met speelelementen en toegankelijke kleuren. Mijn praktijk is een comfortzone voor kinderen waar ze zichzelf kunnen zijn.”

 Waar is de inrichting van je praktijk op geïnspireerd?
“Ik kijk naar de behoefte en wat er op dat moment op mijn pad komt. Daarnaast haal ik veel inspiratie uit de natuur. Dit zie je aan het kleurgebruik. Zoals groen en aardekleuren bijvoorbeeld. Maar ook de kleur oranje als uitschieter. Dit associeer ik met nieuwe energie. Het zijn rustgevende tinten die tegelijkertijd heel goed werken op kinderen. En ik ben gek op bijzondere stukken waar een verhaal achter zit.”

 Zoals?
“Het schilderij met het hert is van de oma van mijn vriend. Voordat hij hier in de praktijk hing, heeft hij jaren bij haar thuis gehangen. Nu mogen wij het hebben. Dit schilderij symboliseert voor mij heel mooi de geborgenheid van een moeder en een kind. Het heeft voor mij extra waarde omdat ik weet waar het vandaan komt.”

 Wat typeert jou als kindercoach?
“Ik ben heel fijngevoelig als het op kinderen aankomt. Kinderen voelen zich snel op hun gemak bij mij en we hebben niet veel woorden nodig om elkaar te begrijpen.”

En als interieuradviseur?
“Mijn oog voor detail. Heel vervelend af en toe hoor haha! Alles moet in de juiste balans zijn. Als iets niet in de juiste compositie hangt of als de kleur niet goed past, dan ga ik net zo lang door totdat alles perfect is. Het moet gewoon kloppen.”

Piet's tip

“In een ruimte waar je kinderen ontvangt, moet je ervoor zorgen dat er een sfeer ontstaat waar zij zich comfortabel in voelen. Denk aan veel kleur, lage meubeltjes en zachte, aaibare elementen. Zoals lage poefbolletjes bijvoorbeeld waar kinderen op kunnen zitten.”

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×