Interieur tips Pastel & Balans

Tijdens de woonmaand van Piet Klerkx worden er drie woontrends gepresenteerd, één daarvan is de trend Pastel&Balans. Corry van Beek is hoofdstyliste van Piet Klerkx, dagelijks houdt zij zich bezig met verschillende woonstijlen en trends voor de woon-, bad- en slaapkamer. Vandaag vertelt zij wat deze trend precies inhoudt en hoe je deze trend het beste kan combineren.

Corry van Beek: “Het uitgangspunt bij deze trend is het Scandinavische gevoel. Een speciaal stijltje waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van ronde en geometrische vormen. Ook het blonde hout is niet weg te denken bij deze stijl, alsof het vers gezaagd hout is. 

Typerend voor deze trend zijn kuipstoeltjes. De pootjes van deze stoel staan ver uit elkaar en worden onderaan de poot steeds smaller. Daarnaast zie je veel dunne tafelbladen in wit of blondhout

Het Scandinavische stijltje wordt gecombineerd met mooie, zachte pastel en vergrijsde pastels. Geen hard roze maar meer oud roze en blauw wordt grijsblauw. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van wit. Heel veel wit.

In de slaapkamer is deze trend iets moeilijker toe te passen. Daar zou je echt met kleur moeten werken. Je bed in blond hout en je dekbedovertrek in pastel kleuren bijvoorbeeld. Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om een hoogglans witte kast in je slaapkamer neer te zetten.

Scandinavische ontwerpen worden gekenmerkt door hun frisse luchtigheid. Er worden veel viltstoffen gebruikt en typische, veel geziene dessins zijn de taartpunt- of de wiebervorm.

Waar je vooral op moet letten als je deze trend wil toepassen is naar kleur. Wat je weg moet laten zijn donkere, zware kleuren. Als je pastel en wit aanhoudt, kom je al een heel eind!”

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×