Interieur tips Stil & Puur

Tijdens de woonmaand van Piet Klerkx worden er drie woontrends gepresenteerd, één daarvan is de trend Stil&Puur. Corry van Beek is hoofdstyliste van Piet Klerkx, dagelijks houdt zij zich bezig met verschillende woonstijlen en trends voor de woon-, bad- en slaapkamer. Vandaag vertelt zij wat deze trend precies inhoudt en hoe je deze trend het beste kan combineren.

Van Beek: “Bij de trend Stil&Puur krijg je een beetje het astronauten gevoel. Het is strak, kil en koud met wit licht en er wordt gebruik gemaakt van koude en harde materialen.

Staal komt terug in hele fragiele vormen. Ranke, slanke open kasten van raamwerken. Maar ook marmer is terug van weggeweest en past perfect bij deze trend. Stoelen en lampen zijn vooral gemaakt van draadstructuren, zogenoemde ‘wire’. Het zijn vooral harde materialen maar het mooie ervan is dat het wel gecombineerd wordt met zachte stoffen, die zie je in banken terugkomen. Gewatteerde stoffen, die er rijk en vol uitzien. Denk ook aan wollen kleden en schapenvachten, dat is de tegenhanger om die koude materialen tegenwicht te geven.

De kleurstelling is vooral grijs, zwart en wit. En soms, om ergens een accent op te zetten, dan komt er een fluoriserende kleur bij zoals groen of rood. Echt zo’n neon kleur voor de variatie. Maar wel allemaal heel strak.

Deze trend is het beste toepasbaar in de woon- en badkamer. Voor de badkamers kun je aan de slag met marmeren tegels, of een rank en slank kastje waar zwarte handdoeken in liggen en er misschien wel een knalgele uitspringt.

Toegepaste dessins in deze stijl zijn grafische patronen. Als je deze stijl zelf wil toepassen met kleine veranderingen kun je beginnen bij twee items waarvan de één de hele strakke kant opgaat, bijvoorbeeld een ranke, open vitrinekast. Dit kun je combineren met een wollenkleed, zo heb je het uiterste van twee werelden. 

Wil je de stijl verder meer doorvoeren? Dan kun je je wanden verven in donkergrijs en wit of marmer toepassen aan de wand. Een strakke lamp met wit licht die een beetje een futuristisch uiterlijk heeft, mag dan ook niet ontbreken. Als je dan nog een salontafeltje met een wit marmeren blad aanschaft, dan ben je er helemaal.” 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×