10x boomstronken in huis

Tijdens het schieten van een binnenkijker vorig jaar stuitte ik ineens op een geniaal idee voor in huis: een salontafeltje gemaakt van een boomstronk. En het ding had ook nog eens wieltjes! Niet veel later zag ik online en in de bladen steeds vaker de leuke boomstronkjes in huis. Niet alleen als salontafel, maar ook als nachtkastje. En niet geheel onbelangrijk: het kost bijna niets om het zelf te maken.

Tja, je moet natuurlijk wel het bos in op zoek naar een boomstronk. Maar gelukkig kun je de boomstronken of boomstamschijven tegenwoordig ook gewoon online kopen. Ik zelf vind ze prachtig als salontafeltjes in de zithoek, het liefst met meerdere naast elkaar waar je afwisselt in hoogte. Wil je het extra speels maken dan kun je de bovenkant een likje verf geven of verf er eentje voor de helft, alsof je ‘m in de verfpot hebt gedipt. Een tip: verf ze in een knalkleurtje zoals felgeel of knalroze maar ook wit staat prachtig voor in huis. Dat geeft het geheel direct een leuk effect. Qua salontafels kun je kiezen voor kleine stronken maar je kunt ook losgaan met een hele brede boomstamschijf. Doe er wieltjes onder en klaar ben je. Afgelopen Design Week in Milaan spotte ik een hele brede boomstam als salontafel, zie beeld 2. Om te smullen.

Als nachtkastje doen boomstronken het ook zeker goed, maar ook bijvoorbeeld als krukje voor in de kinderkamer. Bij deze een aantal fijne voorbeelden voor boomstronken in huis. Enjoy!

Beeld gevonden via:

1. Proverbs31 Girl. 2. Eigen beeld. 3. Fraulein Klein. 4. &Suus. 5.Emily Henderson. 6. Marie Olsson Nylander. 7. Liz Marie. 8. At Home in Love.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×