10x de wereld aan de muur

Met een tripje naar Bali in het verschiet zit ik al volop in de vakantiestemming. Reizen vind ik heel belangrijk; wat is er nou mooier om aan de andere kant van de wereld wakker te worden in een cool boutiquehotel, strandhutje of in het huis van een local? Als je net als ik een echte globetrotter bent, dan ben jij vast en zeker ook niet vies van een wereldkaart hier en daar verwerkt in je interieur. En ja, op de muur staat ‘ie natuurlijk het allermooist.

Wereldkaarten, ik hou ervan. Van vintage items gescoord op een rommelmarkt (nostalgie!) tot aan de modernere varianten met bijvoorbeeld een mooi, grafisch effect. Of een wereldkaart als behang, levensgroot aan de muur als eyecatcher voor in de woon- of slaapkamer (of hal!). Je kunt ook eens kiezen voor een muursticker of, als je het helemaal arty wilt aanpakken, een wereldkaart laten afdrukken op verschillende (canvas)doeken zodat al deze doeken bij elkaar één grote wereldkaart vormen. Hoe mooi?

Wat ik zelf heel leuk vind, en ik zelf ook steeds vaker zie, is aangeven met bijvoorbeeld (gekleurde) punaises of kruisjes van washi-tape, waar je allemaal al geweest bent. Dat stimuleert alleen nog maar meer je reisgeest, toch?

Naast wereldkaarten zijn skylines ook een van mijn favorieten. Wist je dat je hier ook muurstickers van hebt? Of maak er zelf eentje met washi-tape. Dan kan het zo maar eens zijn dat je de skyline van Parijs, Londen of New York boven je bank hebt hangen. Hoe cool is dat?

Tja, een rondje om de wereld is zo snel gemaakt. Enjoy!

Beeld gevonden via:

1. Homedit. 2. Onbekend. 3. Allposters. 4. Crab Apple Vintage. 5. Birch and Bird. 6. Better Homes and Gardens. 7. Home Decorators. 8. Lovely Life. 9. Brit. 10. Nicest Things

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×