10x een ode aan de multifunctionele kruk

Ze zijn onmisbaar voor in huis, zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar én op tal van manieren te gebruiken. Ik heb het natuurlijk over krukjes. Niet alleen handig om op te zitten, maar nét zo leuk – al dan niet leuker – om te gebruiken als salontafeltje of nachtkastje. Of maak er gemakkelijk zelf eentje met bijvoorbeeld een boomstronk. 

Boomstronk als kruk
De tijd dat je krukken puur en alleen maar gebruikt om op te zitten, zijn voorbij. Gebruik ze eens voor een heel ander doeleinde. Het leukste is natuurlijk om er een aantal te verzamelen en op een mooi kleed in je zithoek te stallen. Dan fungeren ze mooi als salontafel. Dienblad erop, een leuk (vet)plantje erbij en klaar ben je. Maar ook als tafeltje naast de bank doet een krukje het erg goed. Ideaal voor je drankje en favoriete woonblad. Nog zo’n voordeel van een kruk: het is ideaal voor als je klein woont. Heb je bezoek, dan transformeer je een kruk handig om tot tafel of juist andersom. 

Draaikruk 2.0
In mijn kinderjaren stond er een houten draaikruk in ons huis waar ik maar geen genoeg van kon krijgen. Ik spotte ‘m net op internet (beeld 3) gepimpt met een likje verf. Een tip: dip de poten in een andere kleur voor een extra speels effect. Nog zo’n DIY: ga in de weer met boomstronken. Budgetproof en je kunt er ook nog wieltjes onder zetten zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn.

Kruk als nachtkastje
In de slaapkamer kun je een normaal nachtkastje makkelijk vervangen door een mooie kruk (of boomstronk). Want ja, waarom hebben we nog een nachtkastje mét lade voor nodig? Als er maar een lamp, eventueel een mooie plant én mijn mobiel op passen, ben ik al blij. Ja hoor, ik kan in ieder geval niet zonder de o zo handige kruk in huis! 

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×