10x hangende meubelstukken om in te chillen

Het heeft iets speels en zorgt er direct voor dat een saai hoekje in huis ineens een stuk interessanter wordt. Een hangend meubelstuk mag eigenlijk niet ontbreken in menig huis, ook als je niet zoveel ruimte hebt. Je kunt namelijk alle kanten op: van de bekende hangende ‘egg chair’ en de doodnormale hangmat tot aan schommels en zelfs trapezes. Of maak zelf een hangmeubel van hout en een stuk touw. Want al hangend relax je toch een stuk fijner!

Voor wooninspiratie speur ik dagelijks het internet af en regelmatig spot ik de bekende hangende ‘egg chair’ in menig binnenkijker, geschroefd aan de muur of, voor extra stevigheid, bevestigd aan een frame (scheelt weer een plafond dat inzakt. Je weet maar nooit namelijk..). Ideaal om even tot jezelf te komen na een drukke dag; zo’n meubelstuk voelt namelijk wel een beetje aan als je eigen cocon, toch?

Schommels & trapezes
Ooit eens gedacht aan schommels, en zelfs trapezes, voor in huis? Ook dat spot ik de laatste tijd steeds vaker. En dan niet alleen maar voor in de kinderkamer, ook in de woonkamer kun je ze verwerken want echt veel ruimte nemen ze niet in. Deze twee hangende meubelstukken komen het beste tot hun recht in een huis met hoge plafonds. Zoek een loos hoekje in huis en hang ‘m hier. Zeker leuk als extraatje bij de zithoek. Bij de tijdelijke concept store The Loft in Amsterdam spotte ik bijvoorbeeld zo’n schommel. Prachtig!

Hangmat
Het leuke aan hangende meubelstukken is dat je deze in de zomerse maanden naar buiten kunt doen. Ben je gezegend met een tuin, dan misstaat een hangmat buiten zeker niet. Maar ook op een klein oppervlak, zoals een balkon, kan een hangmat prima. Werk dan met eentje in de lengte, als een stoel om in te zitten, en niet in de breedte, zoals een standaard hangmat waarin je ligt. Een schapenvachtje erop en je zit er ’s avonds lekker warm bij. Wil je het echt groots aanpakken dan kun je ook kiezen voor hangende bedden én banken. Zorg er dan wel voor dat het plafond het aan kan want niet elke constructie is hier natuurlijk voor gemaakt.

Voor nu een aantal fijne exemplaren op een rij: hang ze!

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×