10x robuuste eettafels

Een van de voorwaardes bij het inrichten van Het Droomhuis? Ik wilde per sé een robuuste tafel van steigerhout, het liefst ook zo lang mogelijk. Niks geen superstrak exemplaar waar je geen wijntje aan durft te drinken en bang bent voor krasjes. Welnee, de tafel moest stoer zijn maar vooral ook tegen een stootje kunnen.

Naast de zithoek is negen van de tien keer de eettafel de meest centrale plek in huis. Ik raad mensen altijd aan om eerst met deze hoekjes te beginnen en van daaruit de rest van het huis in te richten. Zo ben ik bijvoorbeeld ruim een hele werkdag aan mijn eettafel te vinden, ook al zit mijn normale werkplek op de bovenste verdieping. Mijn eettafel is lekker lang; zo’n 2.40 meter. Lang genoeg om al mijn rotzooi kwijt te kunnen overdag en ’s avonds kan ik er gemakkelijk acht vriendinnen kwijt.

Robuuste eettafels heb je er in alle soorten en maten: van steigerhout, zoals deze van mij, maar er bestaan ook varianten gemaakt van scheepshout, eikenhout, oude spoorbalken en zelfs tafels waarbij de boom nog duidelijk te zien is, een lengtedoorsnede dus. Vind je onbehandeld robuust hout te landelijk over komen? Verf dan je tafel eens wit voor een minimalistische touch. Voor een nog stoerder effect kun je kiezen voor stalen poten, zoals ik onlangs spotte in een van mijn binnenkijkers (zie beeld 10). 

Bij deze tien voorbeelden waar ik het zelf erg warm van krijg. Hoop jullie ook!

Beeld gevonden via:

1. eigen beeld via InteriorJunkie. 2. Loft Doors. 3. Jeroen van der Spek. 4. House of Mayflower. 5. Zwaartafelen. 6. Onloom. 7. Onbekend. 8. Onbekend. 9. Design Hunter. 10. Eigen beeld via InteriorJunkie.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×