6x de lente aan de muur

Met een vriend die last van hooikoorts heeft, is het elk jaar weer een uitdaging; mijn liefde voor bloemen in huis. Maar in mijn huis geldt wel: hoe erg meneer ook snottert, bloemen blijven altijd - en met regelmaat - in huis komen. Dan slikt hij maar een extra hooikoortstabletje, toch?

Verse bos bloemen
In hartje winter had ik het voorjaar al flink in de bol toen steeds vaker het zonnetje ging schijnen. Ik heb sinds kort zelfs een bloemenabonnement waarbij ik elke twee weken een verse bos bloemen thuisbezorgd krijgt. Pure luxe! Maar je eigen bos zelf samenstellen is nét zo leuk. Het liefst hop ik langs bij een van de bloemenwinkels in de Negen Straatjes om een aantal takken uit te zoeken en mijn eigen bos te maken en eenmaal thuis alles in een mooie, grote vaas te zetten. 

Creatief met washi-tape en vaasjes
De lente in huis halen kan gemakkelijk met een bos bloemen, maar je kunt het ook net even over een andere boeg gooien. Misschien niet zo lang houdbaar, maar o zo mooi: bevestig bloemtakken aan de muur met washi-tape (leuk als je bijvoorbeeld thuis een etentje of high tea organiseert). Hang ze met de kop naar boven, maar onderste boven staan ze ook prachtig. Zo creëer je je eigen bloemenbehang (en het ruikt ook nog eens heerlijk!). Wil je er iets langer van genieten, kies er dan voor om de bloemen in vaasjes te zetten en met vaas en al op te hangen aan de muur. Net zo leuk: hang deze vaasjes aan een hanger zodat je je eigen kroonluchter vol bloemen maakt.

Mocht je dan écht te maken hebben met rode ogen, een loopneus en niesbuien, dan kun je altijd nog kiezen voor bloemenprints aan de muur. Die blijven wél onbeperkt houdbaar. Voor nu: happy spring! 

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×