6x een ode aan de kelim

Ze zijn gemaakt van schapenwol, geiten- of kamelenhaar, komen o.a uit Uzbekistan, Turkije, Marokko en Iran en geven dat typische wereldse sfeertje aan je huis. Kelims zijn er in de meest uiteenlopende kleuren en dessins en bevatten elk een uniek en persoonlijk verhaal en als je geluk hebt, scoor je er eentje met een familiewapen erop!

Werelds wonen
Jarenlang had ik er geen in mijn zithoek: een mooi kleed. Gewoon, omdat ik er geen behoefte aan had. De zithoek was eigenlijk al compleet. Totdat ik toch een nieuwe bank kocht en een kleed juist het grootste gemis bleek. Toen mijn nieuwe kleed – een echte kelim in verschillende blauwtinten – er eenmaal lag, wil ik nooit meer anders. Maar toch kriebelt het: kelims zien we steeds vaker en deze trend blijkt nog altijd niet over zijn hoogtepunt heen. Niet alleen in de woonkamer staat het prachtig, ook in de badkamer, hal of keuken. Functioneel of juist helemaal niet. Het gaat immers om de mooiigheid, toch?

Van kleurrijk tot aan sober
Wist je dat kelim staat voor een bepaald weeftechniek; een kelim wordt vlak geweven van vol. Dat maakt ‘m veel platter dan de meeste wollige vloerkleden (en wellicht ook iets minder warm aan de voeten!). Toch hebben kelims mijn grote voorkeur en raad ik iedereen dan ook aan. Van hele kleurrijke tot aan kelims in verschillende aardetinten.

Multifunctioneel
Prachtig bij een cognackleurige bank zoals bij mij in de zithoek, verfrissend in een zwart-wit interieur met grijze bank en prachtig in een donker interieur voor nét dat beetje kleurcontrast. Persoonlijk vind ik de kelim het mooist in een industrieel interieur met betonnen muren, een robuuste vloer en stoere meubels. Maar ook met de kelim geldt maar weer: maak hem zo eigen als je zelf wilt!

Beeld gevonden via: 

1. The Design Files. 2.Design Sponge. 3. Lingered Upon. 4. James Stokes voor VT Wonen. 5. Amber Interiors. 6. ELLE Decoration Zweden.     

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×