6x ronde eettafels

Onlangs schoot ik een nieuwe binnenkijker voor op mijn blog en spotte in de eethoek een prachtige, ronde tafel. Want ja, waarom zou je ook niet voor een ronde variant gaan? Een rechthoekige tafel is leuk, maar best standaard. En met een ronde kun je direct een speelse touch geven aan je eethoek. 

Als ik de keuze heb, kies ik in restaurants altijd voor een ronde tafel. Dat tafelt namelijk nét even wat anders dan een rechthoekige of vierkante. Aan een ronde eettafel heb je namelijk aandacht voor iedereen, zijn er geen verloren hoekjes én kun je makkelijker bij een ander van het bord snoepen..

Ook in huis wordt steeds vaker gekozen voor een ronde eethoek. Het staat niet alleen leuk in een ruimte waar voornamelijk hoekige vormen te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld de keuken, maar is ook op tal van manieren te combineren. Eerlijk is eerlijk: een ronde variant in je eethoek kost iets meer ruimte dan normaal maar is wel flexibeler. Aan een ronde tafel staan verschillende stoelen namelijk extra leuk maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de tafel richting een hoek te zetten en te werken met een combinatie van een hoekbank én stoelen (zie beeld 4). Voor iedereen met kinderen nog zo’n voordeel: een ronde tafel is ook veiliger want er zitten geen scherpe hoekjes aan.

Ikzelf droom al jaren van een échte Piet Hein Eek tafel van sloophout, prachtig vind ik ‘m. En verrek, deze is ook gewoon verkrijgbaar in een ronde variant. Ik moet nog even flink sparen maar deze exemplaren mogen er ook zeker wezen. 

Beeld gevonden via:

1. Bolig Liv. 2. Flickr. 3. Journelles. 4. Ashley Ella Design.5. Simply Grove. 6. A casa de viver.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×