8 x smullen van okergoud in huis

We kunnen er niet meer om heen; okergoud is waar het volgend jaar allemaal om draait. En stiekem ben ik hier heel erg blij mee. Want geen mooiere en warmere kleur bestaat er voor een heerlijk winters interieur. In de koude maanden geeft het net dat beetje extra warmte in huis, maar voor het voorjaar kun je ‘m lekker fris combineren met bijvoorbeeld pasteltinten.

Niet alleen voor luxepaardjes
Ik blijf het maar zeggen: Nederlandse huishoudens mogen best wel iets meer glamour bevatten. Een leuk glimmertje in huis wat je interieur net even dat tikje extra geeft. Koper was al best heftig voor velen, maar o zo goed te combineren met een zwart-wit interieur, een huis vol pasteltinten of juist in een appartement vol met primaire kleuren. Koper kan gewoon altijd en laat dat nou ook net het geval hebben met goud. Wordt goud net zo populair als koper? Ik denk van wel, zeker als je het mixt met okergeel en okergoud krijgt!

Ultiem herfstgevoel
Okergeel was al een van mijn favoriete kleuren, zowel in huis als in mijn kledingkast. Het is een vrolijke kleur die me aan de herfst doet denken. Het geeft me namelijk het gevoel in een bos te lopen waarin de bomen okergele blaadjes hebben. Okergeel is dan ook de ideale kleur om je huis een najaarssfeer te geven. Gemixed met goud wordt het nét even wat anders. Ik ben nu al helemaal weg van deze kleur.

Kies je favoriete mix
Okergoud is supermooi met poedertinten maar als je dat iets te mierzoet vindt, dan is de mix met bruin- en beigetinten prachtig. En verrek, met die andere kleur van het jaar (marsala) is het ook een perfecte match. Mijn favoriet is de combinatie met een donkerbruine tint, gitzwart met een aantal gouden woonaccessoires. Ja, het kan zomaar ineens zijn dat ik binnenkort een muurtje okergoud verf maar net zo mooi is okergoud verwerkt in meubelstukken en woonaccessoires zoals kussens, plaids vazen.

Deze week dus een post vol met okergoud. Enjoy

Beeld gevonden via:

1. Flexa. 2. The Socialite Family. 3. House to Home. 4. Sarah Coombs. 5. Flexa. 6. House and Garden. 7. Flickr. 8. Flexa.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×