8x de combi marmer + goud in huis

Het leuke aan trends is dat oude zomaar eens weer helemaal terug zijn. Was marmer voorheen weggelegd voor chique interieur en was het wellicht een beetje kitsch voor in huis. Nu kunnen we er niet meer omheen. Net toen ik dacht dat we al over het hoogtepunt heen waren, spotte ik marmer tijdens de afgelopen Design Week in Milaan nog overal volop. In combinatie met goud kun je me helemaal oprapen. Juist ja, deze week dan ook een ode aan marmer mét goud in huis.

Marmer + goud in de woonkamer
Dit jaar gaat het steeds minder om koper en steeds meer om goud. En eerlijk is eerlijk: onze Hollandse huizen mogen best een beetje meer glamour in huis. Nu hoef je niet meteen te denken aan complete marmeren zuilen en muren in huis. Om de marmertrend te integreren in je interieur kies je juist voor marmeren meubels en woonaccessoires. Het salontafeltje, krukje of nachtkastje met marmeren blad ben je vast en zeker vaker tegen gekomen dit jaar. Wil je er een gouden touch aan toevoegen, spuit dan de pootjes voor een gedeelte (zoals de uiteindes, zodat het nét lijkt alsof je het in de verfpot dipte) of helemaal met een goudkleurige spuitbus. Zo gepiept én budgetproof.

Marmer + goud in de keuken en badkamer
In de keuken kun je bijvoorbeeld je marmeren aanrecht (topper!) mixen met goudkleurige handgrepen. Of werk met gloeilampen boven het aanrecht met een gouden fitting (of lampen met gouden kapjes, staat prachtig). In de badkamer kun je werken met een gouden kraan, douche en leidingen (zucht..). Hoe je marmer met goud het beste combineert met andere elementen in huis? Werk bijvoorbeeld met gitzwart en grijs als accentkleuren en werk met hout, leer en planten om meer warmte toe te voegen aan huis. 

Ik hoop dat je er net zo van smult als ik. Enjoy!

Beeld gevonden via:

1. The Design Chaser. 2. Habitually Chic. 3.Domaine Home. 4. Trendenser. 5. Onbekend. 6. Metro Mode Zweden. 7. Riazzoli. 8. Life On Virginia Street

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×