8x de multifunctionele mand in huis

Ze zijn niet weg te denken in huis: manden. In alle soorten en maten. Ideaal als opberger voor bijvoorbeeld houtblokken voor naast de open haard, om stijlvol je hammam handdoeken in op te bergen in de badkamer of als speelse opbergplek voor in de kinderkamer. Deze week dan ook een ode aan de mand in huis.

Mandenwalhalla
Tijdens mijn twee maanden lange avontuur op Bali kon ik er niet omheen; als je een zwak voor manden hebt (ik dus), zit je hier goed. Van riet tot bamboe en zeegras en alles daar tussen in. Gekleurd, effen of juist manden met subtiel kleurverloop. Als mandenjunkie kun je hier echt je lol op.

Ik durf het bijna met zekerheid te zeggen dat iedereen wel een mand in huis heeft. Naast de bank om je fleecedeken of favoriete woonblad in op te bergen, in het toilet voor je wc-rollen (weer eens wat anders, toch?), in de keuken voor bijvoorbeeld je olijfolie en andere flessen, op je werkplek als papierbak of prullenbak of gewoon voor de sier om een saai hoekje mee op te fleuren.

Multifunctioneel. Als lamp bijvoorbeeld
Maar een mand in huis hoeft niet alleen maar te dienen als opberger. Wat dacht je van een rieten mand als bloempot (mooi in combinatie met een olijfboom of cactus) of – mijn favoriet – een mand als lamp? De bekende grote bamboe manden uit Bali waar de Hindoes hanen in stallen ter voorbereiding op hanengevechten wordt hier in het westen gewoon als hanglamp gebruikt. En nog even terug op die manden uit Bali: de container is op dit moment onderweg naar Nederland dus wordt vervolgd..

Deze week dan ook mijn ode aan manden in huis. Enjoy. 

Beeld gevonden via:

1. Bengt Garden. 2. Studio Meez. 3. French by Design. 4. Marias Vita Bo. 5. 2Be & Co. 6. James Stokes (fotografie) en Femke Dekker-Ter Meulen (styling) voor VT Wonen. 7. Modern Country House. 8. Helt Enkelt

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×