8x deuren ter decoratie in huis

Hier op Bali ben ik wekenlang omringd door surfplanken. Overal waar ik kijk, niet alleen op het strand maar ook in winkels, restaurants en cafés komt de Balinese surfcultuur (en die van het naastgelegen land Australië) sterk naar voren. En ook al surf ik niet, ik kon het niet laten om mijn nieuwste blog te wijden aan dé surfplank. Want het ding staat, ook als je er niet op staat, supercool in je interieur!

In Canggu, waar ik 4,5 week verblijf, is conceptstore Deus ex Machina (wat letterlijk ‘godin van de motoren’ betekent) dé spot om een surfplank (of een nieuwe zwembroek) te kopen. Wat een fijne plek is dit om te neuzen naar iets moois. Maar ook als niet-surfer (zoals ik) kom je hier flink aan je trekken. Het interieur, vol met felgekleurde surfplanken en coole surfkunst, ziet er om te smullen uit. En dat doet mij meteen weer denken nu ik toch een container vol woonaccessoires naar Nederland laat verschepen: waarom doe ik er ook geen surfplank bij?! 

Waarom? Dé surfplank staat fan-tas-tisch in je huis: als kunstwerk opgehangen aan de muur of nonchalant tegen de muur gezet beschilderd in een kleur of print naar keuze, zowel binnen als voor buiten. Kies voor eentje in een felle tint of ga voor zo’n mooie houten (zucht..). Mooi in combinatie met een oude wereldkaart, een vintage kelimkleed en een buffelschedel. Maar ik spotte de surfplank ook als koffietafel (!) voor in de zithoek (top idee!). Het allermooist vind ik ‘m gewoon tegen de muur gezet, alsof je ‘m zo kan meenemen naar zee. Tja, zo’n surfplank in huis staat niet eens zo gek. Ja, ook in een Hollands interieur. Het mooie weer moet je er dan wel zelf bij denken..

Enjoy! 

Beeld gevonden via:

1. Eigen beeld via Interior Junkie. 2. Billbong. 3. Poppytalk. 4.The Design Files. 5. Onbekend. 6. Wild Things. 7. Etsy. 8.79 Ideas.  

 

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×