8x deuren ter decoratie in huis

Tijdens het tikken van deze blog ga ik mijn laatste week in op het tropische Bali. Naast heel veel relaxen en cultuur opsnuiven, heb ik natuurlijk ook flink geshopt voor in huis. Wat ik van de week afrekende? Een Balinese deur! Niet om écht te gebruiken als deur. Welnee, maar gewoon ter decoratie in de woonkamer.

Je snapt dat de Balinese ambachtsman in een deuk lag toen ik hem vertelde dat wij in het westen vaak deuren ter decoratie in huis stallen. Gewoon als een soort van kunststuk, al nonchalant tegen de muur gezet. Mijn idee werkte helemaal op zijn lachspieren toen ik ook nog eens alleen de deurtjes wilde (en dus niet de hele lijst eromheen). Gelukkig had ik ‘m niet beledigd door zijn hele ontwerp uit elkaar te laten halen. Sterker nog, hij vond het ook best ‘een grappig idee’. En toen bedacht ik me ineens dat ik het onderwerp voor mijn volgende blog had!

Deuren puur ter decoratie staan juist hartstikke goed in je interieur. Want je kunt het ook écht zien als kunststuk. Op mijn Balinese deur (als hij eenmaal in mijn huis staat, vertel ik jullie er alles over) pronkt bijvoorbeeld een schouwspul van tropische vogels omringd door weelderige bloemen. Maar ook een brocante, verweerde deur of luiken doen het goed als pronkstuk in huis. Stal ‘m in de hal bij je sidetable, je woonkamer achter de bank of achter je bed als hoofdbord. Je kunt ze tegen de muur aanleggen, maar bevestigen aan de muur kan natuurlijk ook (helemaal mooi als je er meerdere hebt). Ik krijg het in ieder geval erg warm van een deur ter decoratie in huis. En als je wat markten (vooral in België en Frankrijk) afstruint of op zoek gaat op Bali, Marokko of Turkije, dan kun je nog best eens een prachtexemplaar op de kop tikken (let wel: verschepen kost vaak meer dan de aankoop zelf maar een interior junkie als ik heeft het er graag voor over).

Ik was zo verzot op dé deur dat ik er nog eentje kocht. En ook nog een raamwerk. Juist ja, ook puur ter decoratie. Die gekke Hollanders ook..  

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×