8x inspiratie voor een drijvend huis

Afgelopen week schoot ik mijn tweede binnenkijker op een woonboot in Amsterdam. Hoewel ik absoluut geen zeebenen heb (lees: na een paar uurtjes gaat het bij mij duizelen) droom ik al jaren van wonen op een woonboot. Het geeft mij het ultieme vakantiegevoel. En zeg nou zelf: vanaf het water ziet de hoofdstad er toch stukken mooier uit..

Creatief met ruimte omgaan
Wonen op een woonboot vereist enige creativiteit; je hebt namelijk een beperkte ruimte om mee te werken, geen enkele muur of vloer is recht en qua licht is het ook een uitdaging want hoe zorg je nou dat zo’n boot niet te donker van binnen is? Daarnaast is alles gelijkvloers (behalve dan de stuurhut) dus een handige indeling is een must. 

Vissenkom
Zowel bij deze binnenkijker (binnenkort te zien op Interior Junkie!) als mijn vorige binnenkijker op een woonboot fungeert de stuurhut als loungeplek waar je als bewoner een 360 graden view hebt op de omgeving. Eenmaal een trappetje naar beneden kom je in een grote ruimte binnen; vaak zijn de woonkamer én keuken in één ruimte zodat de boot extra ruimtelijk oogt. Bij de binnenkijker die ik deze week schoot hadden de bewoners gekozen voor dakramen zodat er een zee van licht naar binnen stroomt. Best handig want zo heb je alles behalve een opgesloten gevoel. Uiteraard ook goed toe te passen in een gewoon huis.

Knusse hoekjes
Extra gezellig vind ik de slaapkamer die vaak in de punt van de boot zit. Lekker cosy! En bij beide boten zag ik een badkamer midden in de ruimte zodat je zowel links als rechts er langs kunt lopen. Hoe bewoners omgaan met het feit dat een boot best snel uit balans is (lees: je wilt bijvoorbeeld een betonnen badkamer, dat is best zwaar en zo kan de boot scheef gaan liggen): ze gebruiken zand die ze storten onderin de boot zodat het mooi in balans blijft. Hoe handig?

Voor deze week liet ik me dus inspireren door de mooiste woonboten. Van droomboten tot aan superknusse exemplaren. Mocht je wonen op een boot toch net iets teveel van het goede vinden dan heb ik tot slot nog één beeld toegevoegd van een drijvend bedje. Nét zo leuk.. 

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×