8x kitscherige kerstbomen

Voor degenen die mij iets langer kennen dan vandaag, weten dat er elk jaar bij mij een enorme kerstboom pronkt. Enorm in de zin van dat hij reikt tot aan het plafond. Maar dat maakt ‘m niet alleen zo leuk. Nee, in mijn boom hangen allemaal kitscherige kerstfiguurtjes. Géén ballen, alleen figuurtjes. En die regel houd ik al vijftien jaar aan.

De geur van dennennaalden, ook mét een kunstboom
De boom wordt elk jaar alleen wel groter. En voller. Begon ik vroeger in mijn tienerkamer met een echte mini-kerstboom, sinds ik in Amsterdam woon, heb ik elk jaar een kunstkerstboom in huis. Dat gaat eigenlijk tegen al mijn principes in want wat is Kerstmis nou zonder échte boom?! Maar omdat ik drie hoog woon en ik geen zin heb om na de kerstdagen een boom naar beneden te sjouwen, zodoende het hele trappenhuis onder de naalden zit én het feit dat mijn zware kerstfiguurtjes nu eenmaal mooier hangen in een nepboom, pronkt er dus al jaren een nepperd in huis. Mijn geurstokjes met dennengeur maken gelukkig een boel goed.

Kitsch, kitscherig, kitscheriger…
Maar die boom… Die hangt dus vol met de meest kitscherige kerstfiguurtjes. Van een bandeend, een ski-lift, de Big Ben en de Empire State building tot aan een mopshond, hotdog, een pauw en een hamburger (!). Noem het maar op en het hangt in mijn boom. En elk jaar komen er weer figuurtjes bij. Dit jaar bijvoorbeeld mag ik een goudvis, een haan, een koe als ballerina én twee design kerstballen van een Italiaans merk verwelkomen in dé boom.

Ik kon het natuurlijk niet laten om voor een van mijn laatste blogs van dit jaar mijn nieuwste post in te steken met hele kitscherige kerstbomen én natuurlijk enkele kiekjes van mijn eigen. Genoeg kitscherige bomen dus. Het kan dan ook zomaar zijn dat deze post je pijn aan je ogen doet. Je bent gewaarschuwd… 

Beeld gevonden via:

1. Interior Junkie. 2. Interior Junkie. 3. Onbekend. 4. Woohome. 5. Mollie Makes. 6. Onbekend. 7. Retro Renovation. 8. Something Created Every Day.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×