8x picknicken binnenshuis

Tijdens het tikken van deze post zit ik bij een van mijn favoriete ontbijttentjes in Canggu op Bali. En ik zit niet zomaar aan tafel. Nee, ik zit aan een picknicktafel. Zo’n robuust houten tafel waar de nerven goed zichtbaar zijn en het enige waar ik nu aan denk is: dit wil ik thuis en niet alleen op mijn dakterras. Daarom deze week een ode aan de picknicktafel voor binnenshuis.

Nostalgie & lekker knus
De oude, vertrouwde picknicktafels kennen we natuurlijk allemaal. Degenen die je langs de kant van de weg altijd ziet als je met de auto op vakantie gaat, in parken, bossen en speeltuinen, maar ook thuis in de tuin natuurlijk. Het fijne aan een picknicktafel is dat je er met z’n alleen zo gezellig aan zit. Geen stoelen die je kunt verschuiven. Nee, aan een picknicktafel blijf je lekker naast elkaar zitten, knus ook dus. Je hebt ze in vele afwerkingen: van sloop- of steigerhout, strak in de lak, spierwit geverfd of onafgewerkt, met het zitgedeelte aan de tafel vast of juist een tafel met twee losse banken. Hoewel we ze altijd buiten zien, doet een picknicktafel het natuurlijk ook goed binnen want om heel eerlijk te zijn duren onze zomers niet zo lang en waarom zou je ook niet dagelijks willen picknicken?

Banken & stoelen
Je kunt de bekende picknicktafel kiezen voor in huis, maar ook gaan voor een tafel en twee bankjes in de picknicktafelstijl. Kleed het af met wat zitkussens (want dat zit wat zachter) of een schapenvachtje, doe er een mooi kleed onder (mijn favoriet is de kelim) en zet er een mooie vaas of schaal op. Wat je ook vaak ziet, en wat ik thuis zelf ook heb, is kiezen voor een bank aan de ene kant en wat stoelen aan de andere kant om het wat speelser te maken. Maar om het ultieme picknickgevoel voor in huis te creëren, zou ik toch kiezen voor twee banken. Ook ideaal: als je feestje geeft, kun je de banken ook vaak onder de tafel schuiven. En zo heb je ineens meer ruimte. Een picknicktafel is ook fijn met kids: je stalt ze met z’n allen gezellig naast elkaar op de bank zonder met stoelen te hoeven schuiven. Vinden ze zelf denk ik ook best fijn...

Bij deze een aantal fijne voorbeelden om te picknicken in huis. En als het heel mooi weer is, dan zetten we ‘m toch buiten? Enjoy!

Beeld gevonden via:

1. 79 Ideas. 2. The Design Files. 3. 79 Ideas. 4. SF Girl by Bay. 5.Popsugar. 6. Dress And Nest.  7. Caisa K. 8. Heir and Space.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×