8x prachtig teal in huis

Ik hoopte dat ik het voorlopig niet hoefde te zeggen maar het lijkt erop alsof we écht afscheid moeten nemen van de zomer. Dat betekent niet meer urenlang bakken op mijn dakterras, terrasjes pakken en chillen in het park. Maar de herfst is ook zo gek nog niet. Dan kun je weer je interieur veranderen. Met een ander kleurtje bijvoorbeeld.

Lekker knus
Hoewel ik met stip een zomermens ben, vind ik de herfst ook hartstikke knus. Dan breken de maanden vol bankhangmomentjes en etentjes thuis weer aan. Heerlijk vind ik dat. Maar ook je huis herfstproof maken is een leuke bezigheid voor de gure maanden in het verschiet. Verf je muurtje eens in een andere kleur. 

Flinke dosis glamour
Vorig jaar was het dé kleur van 2014 en dat is ook niet zo gek: teal is prachtig voor in huis en ideaal te combineren met heel veel andere tinten. Ik vind het de perfecte tint voor het najaar. Het straalt een flinke dosis glamour als je het mixt met bijvoorbeeld goud en koper (prachtige combi!), het geeft warmte aan je interieur met de combinatie met okergeel (zucht..), het geeft iets fris aan je ruimte als je ’t mixt met neontinten (leuk voor in de kinderkamer bijvoorbeeld) en is heerlijk sereen voor in de slaapkamer met spierwitte accenten. Maar teal in combi met bijvoorbeeld denimblauw (of andere blauwtinten) is ook mooi. En verrek, op mijn slaapkamer pronkt een bed van denim dus ik denk dat ik er binnenkort maar de pot verf bij pak. Ook mooi: verf je muurtje eens voor de helft!

Perfecte match met cognackleurige meubelstukken
Mijn ultieme favoriet om te combineren met teal zijn cognackleurige meubelstukken. Denk maar aan een muur van teal met ervoor een vintage kabinetje, een leren bank of een fauteuil gescoord in de kringloopwinkel. Maak het hoekje af met een sprekende plant en klaar ben je. En fijn ook: als het weer zonnig wordt, dan verf je je muurtje toch gewoon weer in een andere, frisse kleur?

Enjoy

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×