8x terrasoverkappingen

Met het tropische on-Nederlandse weer van vorige week, kan ik me begrijpen dat het niet al te comfortabel is om vol in de zon in je tuin of op je balkon of dakterras te zitten. Met een eigen dakterras op de vierde verdieping fik ik regelmatig weg. Een parasol of nog beter, een terrasoverkapping, biedt dan uitkomst. Dan kun je heerlijk in de schaduw genieten van het mooie weer.

Wat was ik blij met mijn parasol. Helaas bleek dat van korte duur. Als je op de vierde verdieping een dakterras hebt, vangt zo’n ding natuurlijk extra veel wind. Het gebeurde dan ook regelmatig dat het loodzware ding bijna van het dakterras viel (super gevaarlijk natuurlijk!). Een terrasoverkapping, mits je de ruimte ervoor hebt natuurlijk, zou dan ook ideaal zijn op mijn dakterras. Dan vorm ik ook geen gevaar meer voor mijn buren..

Het voordeel van zo’n overkapping is dat je bij sommige exemplaren zelf kunt bepalen hoeveel schaduw je hebt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen zon meer pakt op een zomerse dag. Perfect voor mij als ik heerlijk buiten wilt werken of uitgebreid buiten ga lunchen. Leuk je overkapping op met wat lichtbollen of Marokkaanse lampen (lekker boho!), perfect voor romantische etentje buiten. Of ga in de weer met een klimop. En met een beetje fantasie zien kinderen zo’n overkapping als avontuurlijke tent!

Ik vond een aantal fijne exemplaren om bij weg te dromen..

Beeld gevonden via:

1. Piet Boon via Remove and Replace. 2. Georgiana Design. 3. Guiaparadecorar. 4. Decoraya. 5. Marie Claire Maison. 6. Ricardo Labougle. 7. Mobile Bay. 8. Homedit

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×