8x zwevende nachtkastjes

Niet zoveel ruimte in huis, dan is het kiezen voor zwevende meubelstukken zoals een televisie- of boekenkast ideaal. Het maakt je ruimte direct een stuk luchtiger. Waar zo’n zwevend meubelstuk ook perfect past? Juist ja, in de slaapkamer. Kies bijvoorbeeld eens voor een zwevend nachtkastje.

Een nieuw hoekje om te stylen
Deze post moet er eigenlijk voor zorgen dat ik zelf eens een nachtkastje in mijn slaapkamer neem; ik heb namelijk al vijf jaar géén nachtkastje. Gewoon, omdat ik er maar geen eentje kon vinden en ik eigenlijk alleen maar mijn mobiel naast mijn bed heb liggen… Maar toch zie ik steeds vaker de mooiste exemplaren voorbij komen als ik weer online ga speuren naar wooninspiratie. Zo’n nachtkastje is natuurlijk niet alleen functioneel maar voor mij is het ook weer een extra hoekje om te stylen in huis. En daar gaat natuurlijk het hart van een interior junkie flink van kloppen. 

Optisch meer ruimte
Zwevende nachtkastje zijn ideaal als je, net als met andere zwevende meubelstukken in huis, je slaapkamer optisch ruimer wilt maken. Daarnaast is het ook makkelijk schoon te maken (nooit meer rondwarrelende stofwolkjes onder je nachtkastje). Maar waar kies jij voor? Ga je voor bijvoorbeeld een houten kratje, een betonnen blok of ga je zelf aan de slag met een ‘plakje’ boom en wat touw? Je kunt ook gewoon een kubus kopen, deze een likje verf geven en bevestigen aan de muur (check vooral even beeld 2, hier hebben ze op een houten blok geometrische vormen geverfd, mooi!). Wat ik zelf heel leuk vind, is op zoek naar een brocante kastje en hem in het geheel bevestigen aan de muur. Juist ja, mét pootjes en al! Maar net zo leuk is het om een lade of een boek te bevestigen aan de muur.

Deze week dan ook weer genoeg voorbeelden van zwevende nachtkastjes. Om bij weg te dromen. Enjoy

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×