Compact genieten op je balkon

Ben je niet gezegend met een grote buitenruimte en ‘moet’ je het maar doen met een balkonnetje? Waarom zou je treuren? Met deze handige tips richt jij je balkon zo compact mogelijk in om er uiteindelijk volop van te kunnen genieten. Enjoy! 

Relaxen
Een bistroset is het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt als je je balkon gaat inrichten. Maar ja, dat lounget niet zo lekker, toch? Creëer in de hoek van je balkon een heerlijke plek om te chillen. Een tip: vaak past hier een los element van een loungeset best tussen (gelukkig kun je tegenwoordig alle elementen los kopen, dat scheelt ook weer). Wil je het creatiever aanpakken, verzamel dan wat fruitkistjes naast elkaar. Leg er een leuk matraskussen op en klaar ben je. In de kist zelf kun je weer spullen opbergen. Je kunt natuurlijk ook een hoekje maken met (matras)kussens op elkaar. Ook die kun je vaak los kopen. Maar mijn ultieme tip: hangmeubels, zoals een hangmat of een hangstoel.

Tuinieren
Wellicht heb je niet veel vierkante meters om je planten te plaatsen op je balkon, maar natuurlijk wél genoeg kubieke meters. Hang links en rechts aan de muren planten op. In bakken bijvoorbeeld of kies voor de leuke macramé plantenhangers. Wil je het creatiever aanpakken, bevestig dan een pallet aan de muur (wordt mijn volgende project!), ideaal voor je kruidentuin maar je kunt hier bijvoorbeeld ook bloempotten aan hangen met je favoriete bloemen erin. Waar ik zelf erg fan van ben is om de reling vol te hangen met bloembakken. Hang ze aan de buitenkant in plaats van aan de binnenkant, dan gaat er ook geen kostbare ruimte verloren.

Eten
Natuurlijk wil je ook gewoon gezellig kunnen eten op je balkon. Kies dan voor een inklapbare bistroset. Gebruik je de set niet, dan hang je ‘m gewoon op aan de muur (staat nog leuk ook als je voor een kleurrijk exemplaar gaat). Je maakt je balkon pas écht knus als je aan de reling een riet bevestigt (te koop per rol). Zo heb je geen last van pottenkijkers en het houdt ook nog eens wind tegen. Hang aan de reling zelf nog een aantal bloembakken zodat de inkijk steeds minder wordt. Mijn ultieme tip voor een romantisch avondje op het balkon: hang lichtbollen op. 

Beeld gevonden via:

1. Alvhem.  2. My Paradissi. 3. Onbekend. 4. Soffa Magazine. 5. In Mag. 6. Home Decor Ideas. 7. Stylish Eve. 8. Crafty Ideas. 9. ELLE Decor. 10. A Beautiful Mess.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×