Creatief met vetplantjes en cactussen

Creatief met vetplantjes en cactussen

Als je maar lang genoeg wacht, dan wordt het vanzelf wel een trend. Ineens waren ze dé sterren in elk woonblad, in menig binnenkijker spotte je ze steeds vaker en online werden ze ook flink gehyped op Pinterest. Ik heb het natuurlijk over vetplantjes en cactussen, dé groene trend van dit jaar die maar niet over blijkt te waaien.

Geen groene vingers
Want wat zijn ze leuk, toch? En praktisch, want deze plantjes hoef je niet vaak water te geven. Dat maakt ze dan ook ideaal voor alle interior junkies zonder groene vingers (inclusief mezelf). Hoe de vetplant en de cactus zo immens populair zijn geworden, vraag ik me nog steeds af. Het heeft waarschijnlijk te maken met hun bijzondere uiterlijk waar bij mij vooral geldt: hoe lelijker, hoe mooier.

Van mini tot maxi
Maar natuurlijk ook de verschillende tinten waarin ze komen, maakt ze zo leuk. Want wist je dat cactussen niet alleen maar groen zijn? Ze kunnen ook oranje, rood, roze of geel zijn en soms bloeit er een bloem uit. Vetplantjes kun je daarnaast ook scoren in een mooie frosted tint (ja, gewoon in het tuincentrum). Tel daar nog eens bij op dat deze plantjes van XXL tot XXS formaten te verkrijgen zijn en je snapt wel dat ze nu in menig huishouden pronken. Een tip: stal de plantjes in gebruikte (groente)blikken of doe een mini-vetplant in een porseleinen kopje.

XXL cactus
Bij mij thuis mag ook zeker deze trend niet ontbreken. Naast een cactus van 1,5 meter hoog (!) heb ik onlangs de eettafel opgefleurd met enkele cactussen en vetplantjes. Voor de verandering koos ik niet voor spierwitte potten zoals je al bij zoveel ziet, maar pakte ik er gebruikte jampotjes bij en ronde en vierkante vazen bij zodat het aarde zichtbaar is. Dat vind ik veel mooier. Nog even flink wat jam naar binnen werken, want dit project smaakt natuurlijk naar meer..

Een woongroet,

Elisah

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×