Creatief met koffers in huis

Tijdens het tikken van deze blog is mijn woonkamer ontploft. Ik ben namelijk druk bezig met mijn koffers pakken voor mijn twee maanden lange avontuur naar Singapore én Bali. Geïnspireerd door mijn inpakwoede kan ik het dan ook niet laten om deze post te wijden aan mijn voorliefde voor vintage koffers in huis. Als accessoire, meubelstuk of als kastje aan de muur. Want met koffers kun je veel meer doen dan reizen alleen..

Multifunctioneel
Misschien zul je wel denken: wat moet ik met koffers in huis? Om je alvast ontzettend enthousiast te maken: wat dacht je bijvoorbeeld van een koffer als sidetable, verschillende koffers opgestapeld tot een nachtkastje, een koffer als mand voor je dierbare viervoeter, een koffer als opbergdoos voor speelgoed, een koffer met wieltjes als salontafel of juist héél veel koffers opgestapeld als pure kunst. Tja, koffers zijn eigenlijk de ultieme musthaves voor alle globetrotters onder ons.

Koffer als stoel
De échte creatievelingen onder ons gaan natuurlijk een stapje verder. Met een opengeslagen koffer als fauteuil. Zo ontwerpt de Zuid-Afrikaanse Katie Thompson prachtige stoelen gemaakt van koffers (zie beeld 8). Of zaag een koffer voor 1/3 in de breedte doormidden en bevestig het aan de muur, gewoon ter decoratie of gebruik het als (boeken)plank.

Dé ultieme koffer
Maar een koffer kun je natuurlijk ook gewoon in huis stallen puur ter decoratie. Struin wat rommelmarkten (vooral in het buitenland zoals de bekende in Lille) af op zoek naar vintage exemplaren, haal er even een doekje overheen en klaar ben je. En wie weet scoor je nog mijn ultieme favoriet voor een prikkie: dé Louis Vuitton koffer. Zucht.

Ik denk dat je na deze post wel even goed nadenkt voordat je die vintage koffer voorbij loopt op de rommelmarkt.. 

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×