Creatief met spaanplaat

Steeds vaker zie ik het: meubelstukken van spaanplaat. Prachtig vind ik dat. In principe een goedkoop materiaal waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt er namelijk van alles mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bed, bureau en keuken? Of leg er een vloertje mee.

Wat is spaanplaat eigenlijk, zul je denken. Het is eigenlijk zaagsel van hout dat met lijm wordt samengeperst. Waarschijnlijk heb je het wel eens in een huis gezien als ondervloer. Sterker nog: een kennis van me heeft haar hele vloer (dus niet als ondervloer) in huis gelegd met spaanplaat (budgetproof en nét even wat anders). 

Regelmatig struin ik het internet af op zoek naar inspirerende binnenkijkers. En af en toe zit er plaatje tussen, zoals dit Parijse huis, wat bijna volledig is gemaakt uit spaanplaat: zo pronkt er een bureau, een bed, een totale keuken én zelfs een piano. Als ik er zo naar kijk, krijg ik zin om zelf te klussen thuis. Na een rondje speuren op internet stuitte ik ook nog eens op een muur van spaanplaat (weer eens wat anders dan een kek behangetje of een geverfde muur) en een bureaublad. Nieuwe poten eronder en je hebt zo een cool bureau te pakken.

Ik ben benieuwd of jij net zo enthousiast bent als ik..

Beeld gevonden via:

1. Milk Decoration  2. Milk Decoration. 3. Milk Decoration. 4. Ikea. 5. Design Indulguences. 6. Inspirerend Wonen. 7. Inspirerend Wonen.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×