Creatieve kerstbomen

De tijden dat thuis dé doodnormale kerstboom pronkt, zijn voorbij. Tegenwoordig gooien we het over een hele andere boeg. Met kerstbomen van hout bijvoorbeeld. Of wacht dacht je van een ladder met kerstverlichting erin?

Was het voor mij vroeger vloeken in de kerk als je thuis een kunstkerstboom had staan, sinds acht jaar staat er bij mij standaard elk jaar een kunstkerstboom in huis. Wellicht heeft dat ook wel te maken met het feit dat ik drie hoog woon (lees: géén zin om een enorme boom naar boven te sjouwen en na de feestdagen weer naar beneden..) maar ook omdat zo mijn kerstfiguurtjes mooier hangen. Nu ik het internet de laatste maanden afspeurde naar nog meer kerstinspiratie stuitte ik op de leukste kerstbomen die eigenlijk helemaal geen échte kerstbomen zijn. Het lijkt wel alsof iedereen elk jaar creatiever wordt met het opzetten van dé boom.

Creatief met takken en ladders
Wellicht heeft het ook wel te maken met het budget? Kerstbomen worden steeds duurder (mits je ze zelf uit het bos schept!). Tijdens een boswandeling zijn een paar takken zo verzameld namelijk. Waarom er niet een boom van maken? Heb je in de schuur of op zolder nog een ladder staan onder een laag stof? Hang er kerstverlichting in met ballen. En zie hier: je eigen industriële kerstboom. Tja, en met een beetje fantasie lijkt hij in het donker door de vorm ook écht op een boom. Een ladder als decoratie in huis is niet eens zo'n gek idee: Bertjan Pot kwam jaren geleden al met lamp Stairway to Heaven gemaakt van een - juist! - ladder. Het pronkstuk is opgenomen in de permanente collectie van museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Ik zeg maar.Waarschijnlijk heb je nu nog een normale kerstboom in huis, maar wie weet ga ook jij volgend jaar aan de slag met een ladder..

Een woongroet,

Elisah

Credits:
1. Hative. 2. Homedit. 3. Desire Empire. 4. Bertjan Pot.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×