Interior junkie in the city deel 11

Interior junkie in the city deel 11

Interior junkie in the city

Urban farming, ofwel tuinieren in de stad, is al een tijdje een trend. Want wie zegt dat je alleen groente, fruit en tuinkruiden kunt verbouwen als je in een boerderij woont? Nee, ook in de stad, op een kleine oppervlakte, kun je de trotse eigenaar zijn van een ware moestuin. Al dan niet op de vierkante meter.. Zo ook in New York.

Daken heb je genoeg in de grote stad. New York zit er vol mee. En wat doe je als bedrijf dan? Juist ja, je stelt je dak ter beschikking om op te verbouwen. In The Big Apple zijn er al genoegurbanfarming projecten om op te noemen. Naast de Battery Urban Farm (opgezet door studenten) en de Bell Book and Candle Restaurant Rooftop Garden (restaurant waar je als gast je eigen maaltje kan samenstellen) heeft Amerika's grootste biologische supermarkt Whole Foods ook een eigen rooftop moestuin.

Stadstuinieren

Wat ook nog altijd een trend is, ook in Nederland, is urbangardening: op een kleine oppervlakte tuinieren. Je balkon, dakterras of platje opleuken met planten. Het grootste urbangardening project in New York is natuurlijk de High Line, de voormalige spoorweg die dwars door Manhattan liep en nu fungeert als tuin (leuk feitje: dit park ontwierp een Hollander!). In Brooklyn stuitte ik op een, voor mij, nog nieuw concept: koffie én planten. Na koffie en kleding en koffie en design, had ik deze versie nog niet gezien, als je het café van de Intratuin niet meerekent..

Groen shoppen in Brooklyn

Bij Home Coming in de wijk Greenpoint (op een steenworp afstand van het populaire Williamsburg) vind je dit geinige zaakje waar je hart sneller van gaat kloppen. Hier koop je naast de o zo geliefde cactussen en vetplanten ook de mooiste bloemen per tak. Goedkoop is het zeker niet, maar je loopt altijd wel met een uniek bos bloemen naar buiten. Na je shoprondje kun je uiteraard een dampende bak koffie (of ijskoffie in de zomermaanden) bestellen. Wat een leuke plek, ik ben fan!

Een woongroet,

Elisah

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×