Interior junkie in the city deel 4

Interior junkie in the city deel 4

Interior Junkie in the city

Op zoek naar inspirerende binnenkijkers voor op mijn site, stuitte ik op internet op het prachtige stulpje van ene John Derian. Wat blijkt? Niet alleen woont hij in een jaloersmakend stulpje en is hij de eigenaar van een geweldige winkel vol antiek en woonaccessoires. Hét woonwalhalla waar menig interior junkie warm voor loopt, zit gewoon op een steenworp afstand van mijn New Yorkse stulpje. Daar moest ik dus heen!

Antiek en andere snuisterijen

Niet één, twee, maar drie winkels heeft John Derian in 6 East Second Street, allen naast elkaar. In de meest linker shop vind je de leukste woonaccessoires zoals geprinte borden van melanine, schalen, glazen presse papiers, papierwaar, vazen, boeken maar ook Marokkaanse poefjes en barok stoelen. Wat betreft meubelstukken was dit slechts het neusje van de zalm; in de winkel ernaast vond je nog véél meer prachtige banken, stoelen, salontafels en robuuste vloerkleden. Winkel drie had weer veel fijns voor in de slaapkamer, zoals kleurrijke plaids en kussens, maar ook bijvoorbeeld industriële lampen en spiegels. Je snapt dan ook wel dat ik er een nieuwe favoriet bij heb en mijn bezoek aan dit woonpareltje zeker niet de laatste was.

Verborgen parels in Brooklyn

Waar ik afgelopen week nog meer op stuitte? In de wijken Williamsburg en Greenpoint in Brooklyn werd ik niet alleen op slag verliefd op de typische 'brownstone' huizen en spotte ik ook fijne exemplaren volledig gemaakt van hout (mooi), maar ontdekte ik ook verborgen plekjes als Achilles Heel, een bruin café waar je aan het einde van de dag een stukje van de zonsondergang kunt zien vanachter het raam. Of Le Fanfare waar de tijd even leek stil te staan: heerlijk eten en lekkere cocktails, met elke avond live jazzmuziek. 's Middags bracht ik een bezoek aan eetmarkt Smorgasburg waar je op robuuste houten picknicktafels (mijn favoriet) het lekkerste eten kon bestellen. Drie keer raden waar de langste rij stond? Bij de ambachtelijke friettent. En stiekem kreeg ik een beetje heimwee. Op de planning voor deze week: een dag én een nacht naar The Hamptons. En zoals altijd heb ik ook hier het verblijf zorgvuldig uitgekozen; ik logeer een nachtje bij een interieurdesigner in Hamptons Bays. Daar volgende week meer over...

Een woongroet,

Elisah

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×