Interior junkie in the city deel 6

Interior junkie in the city deel 6

Interior Junkie in the city

Time flies when you're having fun! Ik ben alweer op de helft van mijn New Yorkse avontuur en dat terwijl ik juist het gevoel heb dat ik vorige week pas ben aangekomen. De afgelopen weken stuitte ik op de leukste woonwinkels en ook deze week ontdekte ik weer twee woonparels in de wijken Chelsea en Nolita (Manhattan).

Het 'nadeel' van New York? Je komt ogen te kort. Elke dag ontdek ik weer wat nieuws en elke keer weer vraag ik mezelf af of mijn twee maanden lange avontuur niet te kort is. Maar hoe lang je een trip naar New York ook plant, tijd kom je altijd te kort.

Love Adorned

Regelmatig loop ik vanaf mijn buurt (Chinatown/Lower East Side) richting Nolita (de naam staat voor 'North of Little Italy', een nabijgelegen wijk) door de gezellige Elizabeth Street vol met barretjes, boetieks en koffietenten. Elke keer moet ik even stoppen bij conceptstore (ook wel 'mini-warenhuis') Love Adorned, al is het alleen maar om even te staren naar de neonletters die de naam van de winkel dragen. Die zijn namelijk niet te missen. Deze shop zit in een voormalige garage en heeft iets industrieels compleet met hoge muren en een betonnen vloer. De rauwe uitstraling wordt gezellig gemaakt door de vintage kabinetten waarin o.a woonitems, sieraden, sokken, ansichtkaarten, koffietafelboeken en servies pronken. Naast de kassa staat een metershoge boom en iets verderop kun je je lol op met prachtige kleden. Verleidelijk! Love Adorned zit trouwens ook in The Hamptons in het stadje Amagansett.

Anthropologie

De webshop van deze bekende Amerikaanse keten was me al bekend (ze verzenden ook naar Nederland), maar alle spullen 'live' bekijken is natuurlijk veel leuker. Het filiaal naast Chelsea Market (de bekende overdekte eetmarkt, weer zo'n aanrader) bezorgde mij een moment van geluk. Het grootste gedeelte van de winkel zit vol mode, maar voor interior junkies zijn de lifestyle items natuurlijk leuker. Denk maar aan kleurrijke glazen, koffietafelboeken, theedoeken, schrijfwaren, gouden scharen, kunstige vazen, wollige plaids, dekens en kussens, waxinelichthouders en items waarvan je denkt 'wat moet ik ermee'. Zo ging ik de deur uit met een keramieken konijnenhoofd. Want ja, 'leuk voor in de boekenkast'. Fijn om te weten: in Manhattan vind je maar liefst vijf filialen. Zeker weten dat je slaagt.

Een woongroet,

Elisah

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×