Interior junkie in the city deel 7

Interior junkie in the city deel 7

Interior Junkie in the city

Waar mijn hart sneller van gaat kloppen? Van vlooienmarkten. En dan het liefst de die hard rommelmarkten waar het vol ligt met 'troep'. Al van kinds af aan heb ik een zwak voor de kringloopwinkels, maar regelmatig een tweedehands markt afstruinen behoort ook tot een van mijn grote passies. Ik tik er altijd wel wat op de kop. Nu ik een paar maanden in New York woon, moest ik natuurlijk de bekende markten uitproberen. Ik trapte de reeks af met een bezoek aan de Chelsea Flea Market.

Kunstzinnige wijk

De naam zegt het al: de Chelsea Flea Market vind je in de gezellige wijk Chelsea, de buurt die bekend staat om een groot aanbod aan galeries. Chelsea trekt dan ook een bonte mix van creatievelingen aan. Heerlijk arty. En dat is ook te zien op bekende vlooienmarkt die elk weekend, zaterdag en zondag, wordt georganiseerd. Er lopen de leukste types rond. De bekende fotograaf Bill Cunningham, nog zo'n begrip in de stad, riep de Chelsea Flea Market al uit tot dé plek die stijl maakt. Een waar begrip in Manhattan sinds 1976! De New Yorker Alan Boss begon de markt met elf kraampjes in het eerste weekend op een verlaten parkeerplek. Niet veel later trok hij er meer dan honderd aan.

Koopjesjager

Het is leuk om te zien dat de Chelsea Flea Market nog elk week bomvol staat. Of je er nu komt om een schilderij, Chinees porselein, dierenschedels, tweedehands meubelstukken, industrieel design, kroonluchters, designkleding of koperen woonaccessoires op de kop te tikken: keus is er genoeg. En fijn ook: het aanbod wisselt wekelijks. De Chelsea Flea Market is zeker een aanrader om even rond te lopen en de sfeer in je op te nemen. De entree kost een 1 dollar, hiervan kan de markt blijven bestaan. Ik moest me even inhouden die dag maar ik denk dat ik dit weekend weer even langs ga.

Nog zo'n fijne markt is de Hell's Kitchen Flea Market. Hier later meer over..

Een woongroet,

Elisah

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×