Interior junkie in the city deel 9

Interior junkie in the city deel 9

Interior Junkie in the city

Zeven weken New York vliegen voorbij. De ene na de andere woonwinkel én tweedehands markt ontdekte ik, en ook deze week vond ik weer twee woonparels. Eentje zelfs bij mij om de hoek. Mag ik je even voorstellen: Coming Soon en KIOSK, twee niet te missen woonspots in Manhattan..

Coming Soon

In de artistieke straat Orchard Street, waar je tussen de foute wasserettes en Chinese boetieks de leukste (koffie)bars, galeries en restaurants vindt, zit Coming Soon, een hele fijne woonwinkel die van ver al te zien is door de felroze neonverlichting. Dit is zo'n plek waar het hart van menig interieurliefhebber sneller van gaat kloppen. Hier kun je namelijk heel veel fijns van Tom Dixon winkelen (de ontwerper die o.a bekend is van de 'Copper Shades' koperen lampen die tegenwoordig niet weg te slaan zijn uit menig interieur én woonmagazine) zoals heerlijk geurende kaarsen (ja, hij ontwerpt ook kaarsen!). Maar ook prachtig servies van Chen Chen en Kai Williams staat er uitgestald naast robuuste snijplanken van Christopher Harth (een must voor op het aanrecht tegenwoordig, in combinatie met net zo'n robuust broodje) en kunstige fruitschalen van Fort Standard. Alles hier is best prijzig, maar zeker even de moeite waard om rond te neuzen en inspiratie op te doen. Fijn ook: de shop is zeven dagen per week open. Verleidelijk dus, zo om de hoek.

KIOSK

Nog zo'n aanrader is KIOSK, een winkel vol met alledaagse items uit verschillende landen. Normaal en functioneel in het land van herkomst, een bezienswaardigheid voor het buitenland. Zo spotte ik het o zo normale vaatdoekje, de afwasborstel en het bekendeSimson reparatiedoosje naast maskers uit Mexico, plastic 'gieters' voor je olijfolie uit Griekenland, melanine keukenaccessoires uit Portugal, een grappige perforator uit Japan en beschilderde kokosnoten uit Hong Kong. KIOSK is zo leuk omdat alle accessoires zo uitgestaldliggen alsof het ware kunstobjecten zijn. Grappig hoe andere landen tegen de 'normale' dingen in huis aan kijken.

Nog een week te gaan en dan vlieg ik helaas alweer naar huis. Ondanks dat staan de komende weken nog gewoon in het teken van de leukste woonspots in New York. Volgende week: struinen op de Hell's Kitchen Flea Market..

Een woongroet,

Elisah

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×