Je huis als museum

Coole items in huis? Laat ze zien! Door middel van een stolp bijvoorbeeld, een doorzichtig kastje of in zo’n mooi, glazen bakje op tafel. We willen in huis steeds meer woonaccessoires een bijzonder plekje geven. Alsof je in een museum woont!

Stolpen
Wat ben ik er gek op: stolpen. Ideaal om bijzondere items in huis, zoals bijvoorbeeld een porseleinen beeldje, uit te lichten of in mijn geval: een porseleinen konijn. Maar ook de minder dure dingen kunnen zo extra wordt uitgelicht. Dan wordt een doodnormaal item, zoals een keramieken potje, een bolletje wol, een speelgoedauto of een vetplantje (let wel: onder een stolp krijgt een plantje geen zuurstof dus zorg dat er altijd een kiertje is), toch een mooi pronkstuk in huis. Tip: gebruik eens een verzameling gloeilampen!

Glazen bakjes
De stolp is een populair voorbeeld om woonaccessoires te showen in je huis, maar je kunt natuurlijk ook voor andere oplossingen kiezen. Veren, schelpen en stenen kun je bijvoorbeeld in een glazen bakje met deksel leggen. Een windlicht alleen voor kaarsen? Welnee, ook deze kun je gebruiken om accessoires in uit te lichten. Stiekem mijn favoriet. 

Hoe te stylen? Kies voor meerdere bakjes of windlichten in verschillende formaten en zet ze bijvoorbeeld naast elkaar op je salontafel of op een side table om je gang op te leuken. Net zo leuk zijn kleine houtenpronkkastjes aan de muur waar je je spullen in uitlicht. Bevestig een aantal naast elkaar en zet ze vol met wat woonaccessoires. Het fijne van dit allemaal: je kunt zo vaak als je wilt met nieuwe ‘exposities’ komen! 

Beeld gevonden via: 

Thumb/Beginbeeld: eigen beeld

1. The Global Shopper. 2.Trendenser. 3. Suzi Harding. 4. Modish Store. 5. VT Wonen. 6. Huset.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×