Kleurtrend: Marsala

Vorige week lichtte ik het meditereaanse Marsala uit als dé kleur van het jaar, deze week blijf ik in de zonnige sferen met een trend die nog steeds niet is overgewaaid: tropische interieurs. Wat blijkt? Je hoeft helemaal niet op een tropisch eiland te wonen om dit sfeertje in huis te creëren.

Ik droom er al tijden van: een aantal maanden vertoeven op een tropisch eiland. Na mijn avontuur in het hectische New York zou ik dit jaar het liefst de rust even willen opzoeken. Dat komt waarschijnlijk ook omdat ik Nederland veel te koud en te nat vind maar dat is niet zo vreemd als je voor de helft Aziatische roots hebt. Ik neig dan ook in interieurs het liefst naar een warm land zonder de kachel op 25 graden te hoeven zetten!

Palmbomen
Over de flamingo en ananassen trend mag ik eigenlijk niet meer schrijven: daarmee werden we overspoeld in 2014. Zo snel de trend kwam, zo snel waaide hij ook al weer over. Maar de palmboom mag gelukkig nog wel dit jaar. Naast de cactus en de vetplant een mooi stukje groen in huis maar dan geen echte, maar eentje verwerkt in een mooie print aan de muur, als behang, ingelijst of verwerkt in woonaccessoires. Voor echt groen kun je kiezen uit bijvoorbeeld een mooie varen. 

Van flamingo naar papegaai
Rotan, bamboe en hout, verwerkt in meubelstukken en verlichting, zijn ook absolute musts in een tropisch interieur en probeer eens die flamingo te vervangen voor een felgroene papegaai of een kakatoe. De kleuren van een tropisch interieur zijn vrolijk én fel: van turkoois en gifgroen tot aan knalgeel en felroze. Een trend waarvan ik hoop dat deze nooit meer overwaait. Anders wordt het toch een permanent huisje op een tropisch eiland voor mij. Dan kan ik helemaal los..

Beeld gevonden via: 

1. ANNA + NINA. 2. Carleton Varney (boek). 3.Bethany Lintz. 4. Beth Victoria. 5. Jonathan Adler. 6. Digs Digs.  

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×