Vintage op je werkplek

Hoe ergonomisch onverantwoord het ook klinkt: op mijn werkplek gaat een mooi interieurstuk boven het feit of een bureau(stoel) nu wel of niet goed is voor m’n lijf. Op mijn thuiswerkplek pronkt dan ook geen doodnormale bureaustoel maar een vintage Pastoe stoeltje. Want ja, die staat zo mooi bij het tweedehands bureau dat ik in de Kloosterstraat in Antwerpen op de kop tikte.

Als interieurliefhebber kijk ik nou eenmaal eerst naar het uiterlijk van een meubelstuk voordat ik het in huis zet. Mijn heerlijke plofbank zat bijvoorbeeld goddelijk, maar echt mooi stond hij niet in huis. Dus werd hij zonder pardon ingeruild voor een strakke leren bank, die wellicht iets minder lekker zit, maar prachtig staat in mijn zithoek.

Van hout tot aan industrieel
Zo ook op mijn werkplek. Mijn supersonische ergonomische kruk werd snel ingewisseld voor een prachtige Pastoe stoel die ik in een vintage loods samen met zijn ‘broertje’ kocht. Vintage voegt iets extra’s toe op je werkplek, of je nu kiest voor een stoel of een bureau. Kies bijvoorbeeld voor een oud schoolstoeltje, een vintage DAR chair van Eames of ga juist voor industrieel met een vintage Tolix stoeltje of een kruk.

Likje verf
Ben je toch niet zo van tweedehands? Tegenwoordig bestaan je ook veel nieuwe exemplaren geïnspireerd op tweedehands meubelstukken. Met scheve pootjes bijvoorbeeld. Of blaas je vintage exemplaar nieuw leven in door hem een likje verf te geven. En je weet het: een inspirerende werkplek werkt natuurlijk bevorderlijk voor de productiviteit. Daarom deze week een ode aan vintage op je (thuis)werkplek!

Beeld gevonden via: 

Thumb/Beginbeeld: eigen beeld

1. Eigen beeld. 2. Smitten Studio. 3. La Maison d’Anna G. 4. Remodelista. 5. Lina Ostling. 6. Shoot Factory.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×