Wegdromen bij een grijze muur in de slaapkamer

Zelf ben ik niet van een kleurtje op de muur. Gewoon, omdat ik verzot ben op mijn spierwitte muren. Maar toch gaat het bij mij flink kriebelen als ik de ene na de andere grijstint op de muur zie. Wat een prachtige tint! Ideaal ook voor in de slaapkamer want de kleur grijs oogt sereen én matcht ook nog eens met een tal van tinten.

Alleskunner
Dat grijstinten in huis niet meer weg te denken zijn, laten de prachtige gestylede Scandinavische interieurs wel zien. Grijs matcht vlekkeloos met zwart en wit, zorgt voor enige rust in combinatie met felle tinten en is ook prachtig met poedertinten (zo wordt grijs minder somber). Mijn hart gaat sneller kloppen als ik grijs zie gecombineerd met neutrale tinten én gemixt met houten materialen en wollige stofjes (denk maar aan grof gebreide kleden en kussens, mooi!). Nog een tip voor deze donkere dagen: hang een lichtslinger boven je bed voor een extra romantisch tintje.

Oog voor duurzaamheid
Grijs is dus een neutrale tint; het matcht met alles. Qua betekenis staat de kleur grijs dan ook voor het neutrale. Niks geen schreeuwerige tinten in de slaapkamer. Deze ruimte moet juist rustig en sereen zijn, om de drukke dag van je af te krijgen. Nog een interessant feitje: als je grijs in huis hebt, ben je zakelijk, betrouwbaar én intelligent (dat je het dan even weet) en hebt oog voor duurzaamheid. De match met natuurlijke materialen als riet, een dekbed van biologisch katoen, een mooie houten ladder en planten is dan ook een gouden zet.

Deze week dan ook een ode aan een grijze muur in de slaapkamer. Enjoy

Beeld gevonden via:

1. Derek Swallwell. 2. Decoholic. 3. Nina Holst voor Stylizimo. 4. Klikk. 5. Light Up Home. 6. Little Green. 7. IKEA. 8. Stylizimo.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×