Wonen in Marokkaanse sferen

Heb jij dat nou ook: dat je in de zomermaanden extra veel neigt naar een Marokkaans interieur? Inclusief mozaïekvloeren, pleistermuren, koperen lantaarns, kleurrijke hanglampen, handgeweven kleden en veel kobaltblauw, karmijnrood en neutrale tinten. Juist ja, een 1001 nacht sprookje voor thuis!

Het liefst woon ik in een riad, een traditioneel Marokkaans huis welke gebouwd is rondom een binnentuin ofwel ‘atrium’. De authentieke pilaren, muren van tabakspleister en robuuste houten deuren doen mijn hart sneller kloppen. Helaas is er in ons land geen enkele (authentieke) riad te vinden maar gelukkig kun je dit Marokkaanse sfeertje ook gemakkelijk in je eigen huis doorvoeren. Werk met veel neutraaltinten gecombineerd met goud, zilver en brons of kies juist voor heel veel kleur zoals met de kleur Marsala en ga helemaal los op de accessoires.

Werk in de woonkamer eens niet met een doodnormale bank maar met matraskussens die bij elkaar de perfecte loungehoek vormen: kleurrijk of houd het rustig met neutrale tinten. Mix het met een mooie handgeweven kleed, wat leren poefjes aangekleed met een bronzen dienblad (tip: hang zo’n dienblad eens aan de muur ter decoratie) en hang aan het plafond zo’n typische grote Marokkaanse lantaarnlamp. En een daybed (waar ik al eerder over schreef) misstaat ook zeker niet.

Voor in de badkamer kun je kiezen voor mozaïektegels, hammamdoeken, rieten manden en een natuurstenen wasbak. Of kies voor een wasbak met mozaïek! In de keuken mag een tajine natuurlijk niet ontbreken. Een tip: stal er een aantal voor de sier op een houten plank aan de muur. Bij een Marokkaans interieur hoort natuurlijk ook zo’n coole, robuuste houten deur, maar ik snap dat ‘ie wellicht niet in elk Hollands interieur past. Kies dan voor een losse deur en stal hem tegen de muur voor de sier in de slaap- of woonkamer. Hartstikke mooi!

Voor deze week dus een aantal fijne Marokkaanse geïnspireerde interieurs. Om bij weg te dromen.. 

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×