Woontrend: rariteitenkabinet in huis

Woontrend: rariteitenkabinet in huis

Opgezette dieren, schedels en insecten in huis. Tegenwoordig kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Alsof je huis is omgetoverd tot mini-museum. En zeg nou zelf: mooi gestileerd in huis ziet het er ook prachtig uit.

Stoffig imago
De boetieks die opgezette beesten, ingelijste insecten en skeletten verkopen, draaien gouden tijden tegenwoordig. Werden opgezette beesten eerder als 'muf' en 'stoffig' bestempeld, tegenwoordig is het een ware hype voor in huis. Beetje bij beetje begonnen de bekende concept stores in Amsterdam de trend door te voeren in het winkelinterieur, steeds meer bladen verwerkte het in binnenkijkers en online ging ook iedereen los. Je huis als decor voor je eigen museum! En fijn ook: je kunt elke keer weer met een andere 'tentoonstelling' komen.

Met of zonder stolp
Bij mij in huis pronken er sinds een jaar aan de muur twee lijsten met kleurrijke vlinders. Het fleurt direct mijn muur op. Maar waar ik nu van droom is een opgezet dier, zoals een knalgroene kanariepiet, een toekan of - mijn favoriet - een geinige rattelduck met zijn té grote zwemvliezen. En dan het liefst met een stolp of een glazen bak eromheen (wel zo handig met een kat in huis) om het museumgevoel eens extra te benadrukken. Stal ze naar op een sidetable in de hal, leuk er je salontafel mee op of maak aan de wand een muur vol met ingelijste vlinders.

Prijskaartje
Een opgezet dier is wel kostbaar. Prijzen variëren van rond de dertig euro voor kuikentjes tot aan duizenden euro's voor een tropisch dier. Maar ook vissen en schaaldieren of skeletten van dieren en vissen kun je mooi uitlichten in een stolp. En wie weet tik je op een rommelmarkt wel eentje op de kop..

Een woongroet,

Elisah

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×