Kleurtinten voor grote en kleine kamers

Kleur is ontzettend belangrijk in een huis. Naast een belangrijke sfeermaker waarmee je een kamer intiem of juist luchtig kan maken, helpt kleur ook bij het ruimtegevoel van je kamer. Zo kun je een kamer groter of kleiner laten lijken door de juiste kleuren.

Woonkamer groter laten aanvoelen
Wil je je woonkamer groter laten ogen, dan kun je het beste gebruik maken van lichte kleuren. Verf het plafond net een tint lichter dan de muren of verf de muren en het plafond in dezelfde lichte kleur. Het plafond zal dan meteen hoger lijken. Daarnaast zorgen horizontale kleuraccenten ervoor dat de woonkamer meer diepte krijgt. Gebruik staanlampen die het plafond uitlichten of koop ingebouwde verlichting. 

Woonkamer lager laten ogen
Niet iedereen houdt van hoge plafonds. Heb je hoge plafonds en wil je het lager laten ogen, schilder je plafond dan in een donkere kleur. Precies het tegenovergestelde van een plafond dat je hoger wil laten ogen. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van hangende lampen om een intiemere sfeer te creëren, hierdoor lijkt je plafond ook meteen lager. 

Accentkleuren
Met een accentwand kun je de hele woonkamer vernieuwen. Maak gebruik van accentkleuren als je een wand naar je toe wil trekken. Durf met kleuren te experimenteren. Je hebt zo een andere kleur verf gekocht waarmee je de muur makkelijk kan overschilderen. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×