Kleurtrend: Marsala

Na de kleuren van vorig jaar ‘teal’ en ‘radiant orchid’ staan ook in 2015 een aantal trendkleuren centraal. Het ene merk roept koperoranje uit tot dé kleur van het jaar, maar zelf ben ik helemaal weg van die andere trendkleur: Marsala. Een pronkstuk voor op de muur, maar ook verwerkt in woonaccessoires doet ‘ie het erg goed.

Wellicht heeft het te maken met de oorsprong van de naam; Marsala is namelijk de naam van een Italiaans wijntje dat weer zijn naam dankt aan het stadje Marsala op Sicilië. En alles wat te maken heeft met een mediterraans land vind ik bij voorkeur al fijn. Pantone riep de dieprode kleur uit tot dé kleur van 2015 na het frisse Radiant Orchid (fuchsia) van vorig jaar. Marsala is een mysterieus kleurtje vol warmte. Elegant en glamorous tegelijkertijd. Geen wonder dat de kleur zelf ook goed te doen is in je toilettas; als lipstick bijvoorbeeld.

Dan zul je wel denken: waarmee match je de kleur Marsala nou het beste? En dat is nou het mooie van kleur: je kunt het zo eigen maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor een verfrissende touch in combinatie met teal en zachtblauwe tinten of ga juist voor een kleurenpalet met grijs-paarse tinten. Persoonlijk vind ik de match met oker prachtig. Dan doet het me direct denken aan een oosters interieur, nét zo mysterieus als Marsala zelf..

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×