Landelijk romantisch

Ingetogen kleuren vormen de basis van een landelijk romantisch interieur. En dat komt goed uit, want zo krijgen je mooiste verzamelingen alle kans om op te vallen! Hoofd styling Corry van Beek legt uit hoe je thuis zo’n romantische sfeer kunt creëren.

Corry van beek, hoofd styling bij Piet Klerkx: “Landelijk romantisch is een stijl met tierelantijnen. Kasten hebben kloofjes, versieringen en lijstwerk. Romantische stoelen en banken hebben oren of rokken tot de grond. Er wordt gewerkt met knopen, met banen stof”.

Tips

Koester je souvenirs
“Objecten groeperen die je vroeger niet bij elkaar durfde te zetten: een bloemetjesbank voor een bloemetjesbehang met een gebloemde hocker ervoor. En laat de verzamelaar in jezelf zien. Vondsten uit de natuur, souvenirs, bijzondere beeldjes: je allermooiste spullen krijgen een in het oog springende plek”.

Museum thuis
“Geef je ogen goed de kost als je een wandeling maakt door de natuur. Die verweerde tak, herfstbladeren in allerlei kleuren, die pauwenveer: neem ze mee naar huis, veeg zand en vuil eraf en stal ze uit. Bij elkaar, samen met snuisterijen die je al had: mooie parfumflesjes, een bloedkoralen ketting van je grootmoeder of Zeeuwse knoppen van vergeeld zilver. Op een sidetable, onder een stolp of onder een verzameling van stolpen”.

Kleurtip
“Hou de basis neutraal en haal kleur in huis met accessoires. Een kleed in een trendkleur, opvallende kussens of kandelaars, een kleurtje op de muur: het zijn allemaal elementen die je eenvoudig en voor niet veel geld kunt veranderen”.

Klassieke muur
“De sierlijke dessins uit deze stijl kun je terug laten komen in meubelstoffen en gordijnen, maar ook in het behang. Bloemenprints in alle kleuren, als flockprint, gedetailleerd en uitvergroot, glamourous met hier en daar een glittertje, bomen, blaadjes en barokke dessins. Voor het landelijk romantische interieur is er genoeg te vinden”. 

De bloemetjes binnen zetten
“Bloemen op de muren, gebloemde meubelstoffen en florale dessins op de gordijnen. Maar een landelijk romantisch interieur is eigenlijk niet compleet zonder echte bloemen. Rozen zijn de ultieme romantische bloemen, dus met deze bloem in je boeket zit je altijd goed”. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×