Living apart together

Living apart together

Getrouwd zijn maar wél je eigen huishouden runnen; het heeft veel voordelen. Het grootste pluspunt is natuurlijk dat je het lekker allemaal op je eigen manier kunt blijven doen. Geen gedoe over de dop van de tube tandpasta.

Mijn lief is van planning en regelmaat, terwijl ik me liever niet vastleg en van spontane acties houd.

Lief heeft een gruwelijke hekel aan stofzuigen, badkamers soppen en vloeren dweilen. Hij heeft iemand die zijn huis één keer in de week voor hem poetst. Ik heb een Golden Retriever die permanent in de rui is. Dagelijks stofzuigen is een must als ik de haren niet in de badkamer terug wil vinden. Daar kan geen schoonmaakster tegenop.

Staat lief zijn vaatwasser tot de millimeter nauwkeurig vol te zetten, dan ben ik bij mij thuis alles door elkaar in de afwasmachine aan het proppen. Bij hem komt alles er schoon uit, bij mij... afijn.

Wassen, strijken (wat is dat?), tuinieren, koken... we hebben nog een lange weg te gaan voordat we onze huishoudens in elkaar kunnen ritsen. Maar één ding doen we al samen: de Grote Boodschappen in het weekend. Dan komt hij me ophalen met de auto en zetten we allebei onze eigen bak met lege flessen achterin. Bij de supermarkt pakken we allebei ons eigen boodschappenkarretje. Ik leg alles wat op mijn lijstje staat in mijn kar, hij doet alles uit zijn hoofd. Shopping Apart Together noemen wij het. En dat is leuk. Je weet nooit of je elkaar bij de volgende gang weer tegenkomt. Soms word ik opgeschrikt door een klap op mijn kont bij de kaasafdeling en kijk ik in zijn vrolijke gezicht als ik me omdraai.

Bij de broodafdeling wachten we op elkaar om te overleggen op welke dagen we bij elkaar eten en wie de ontbijtspullen koopt voor de volgende dag. Zó is boodschappen doen leuk.

Als we terug naar huis gaan, pakt hij mijn zware tassen uit de auto en zet die bij mij op het aanrecht. 'Ik zet even alles in de koelkast en dan kom ik naar jou,' zeg ik als hij de deur uitloopt. Binnen vijf minuten heb ik alles in mijn koelkast gegooid en wandel ik naar zijn huis. Een half uur later is hij nóg bezig. Zijn koelkast is om door een ringetje te halen. De vleeswaren gestapeld, de flesjes naast elkaar, ingrediënten en maaltijden zijn per dag en houdbaarheidsdatum ingedeeld.

Tevreden kijkt hij naar het resultaat. Ons weekend kan beginnen.

danielfoster437 viaphotopinphotopincc
  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×