Een beetje privacy

Met frisse tegenzin staat lief met een schroefboormachine in zijn hand om het logeerbed te repareren. Mijn logeerbed. Een combinatie die ik niet vaak zal meemaken want hij haat klussen. Bovendien bestieren we allebei ons eigen huishouden. Schoonmaken, boodschappen doen, en ook de technische projecten zijn voor eigen rekening. Maar regels zijn er om doorbroken te worden.

Sinds lief en ik een setje vormen, zijn we er allebei op voorbereid dat alle bedden in het weekend bezet kunnen zijn. Kunnen. Want je weet het van tevoren nooit zeker. Dochter F is het uithuizige type dat elk weekend vraagt of ze bij een vriendin mag logeren. Maar haar bed wordt vervolgens weer snel opgevuld als onze zoons allebei een vriendje willen uitnodigen.

Sinds oudste dochter E weer thuis is komen wonen, is dochter A haar oude slaapkamer bij haar vader kwijt.
‘Voordat zij hier was, had ik tenminste om de week nog een weekend voor mezelf, als jij naar Lotty bent,’ moppert ze. ‘Nu is E er altijd en kan ik nooit eens alleen zijn met mijn vriend!’ Aan haar gezicht is goed te zien dat ze enorm baalt. ‘Ik wil ook wel eens een beetje privacy,’ besluit ze haar betoog.

‘Pff, privacy,’ zeg ik tegen lief. ‘Alsof wij wel eens privacy hebben.’ Maar diep in mijn hart begrijp ik haar al te goed. Het is balen als je een privilege moet opgeven. Zeker als het om vrijheid en liefde gaat.

Ik denk er een tijdje over na en kom dan met een oplossing. ‘In het weekend dat ik bij je vader ben, mag jij in mijn huis. Dan hebben jullie het rijk alleen.’ Ik maak wél meteen goede afspraken want ik wil geen last hebben van mijn gastvrijheid. ‘Het logeerbed wordt jullie bed en ik heb geen zin om het steeds op te maken. Bovendien wil ik de volgende ochtend al vroeg in mijn eigen huis kunnen als ik daar zin in heb.’

A is blij met het aanbod en ze geniet van haar avonden vol privacy met haar vriend. Maar als er in het weekend daarna weer extra logés zijn, moet haar kleine broertje toch echt in hun bed. Hij vindt het helemaal niet erg, zo’n lekker tweepersoonsbed op zolder, helemaal voor zichzelf. Hij gaat dan ook zonder mokken als eerste naar bed.

Na een paar minuten staat hij met een beteuterd gezicht weer beneden. ‘Ik ben door het bed gezakt,’ zegt hij verbaasd. Lief en ik kijken naar dat kleine lijfje dat nog geen 25 kilo weegt en beginnen te lachen. Ik begrijp ineens waarom A en haar vriend de vorige keer zo vroeg waren vertrokken. Ze hebben in elk geval met volle teugen van hun privacy genoten.

Mijn bed, maar jouw kinderen,’ zeg ik tegen lief als hij met een boze blik de lege accu van de schroefboor trekt.

Over Lotty Rothuizen

De zogenaamde "patchworkgezinnen" kunnen soms voor de nodige woondilemma's zorgen. Schrijfster Lotty Rothuizen kan hierover meepraten. Speciaal voor Piet Klerkx deelt ze haar hilarische verhalen in een tweewekelijkse column. Over hoe ze verliefd werd op haar buurman. En er ineens vier kinderen bij kreeg.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×